Kaupallinen yhteistyö

Erikoislääkärien lausuntoja turvallisesti etänä

Remote Analysis Oy on tuottanut yli 10 vuoden ajan telelääketieteen palveluja. Palveluiden avulla analysoidaan uniapneaa, tehdään sydänrekisteröintiä ja verenpaineen vuorokausimittausta etäyhteyden kautta. Näitä etäanalyysipalveluita käyttää jo noin 200 terveydenhuollon organisaatiota ympäri Suomea.

Riitta Rautakoura
Julkaistu 13.11.2014

– Tavoitteemme on vastata tarpeeseen tehostaa turvallisesti terveydenhuollon toimintaa ja potilaan hoitoa. Viime vuonna toimitimme yli 16 000 erikoislääkärin lausuntoa terveyskeskuksille, sairaaloille ja yksityisille lääkäriasemille, yrityksen perustaja, toimitusjohtaja Ossi Tiihonen toteaa.

Etäanalyysipalveluita kansantautien tutkimiseen

Remote Analysis Oy:n käytössä oleva telelääketieteen selainkäyttöinen toimintajärjestelmä on täysin kotimaisten huippuammattilaisten rakentama ja omistama. Etäanalyysipalvelun rakentamiseen on käytetty runsain mitoin aikaa, rahaa ja ammattitaitoa korkean laadun ja sertifioinnin saavuttamiseksi.

Etäanalyysipalvelu ei vaadi terveydenhuollon organisaation investointia laitteisiin tai ohjelmistoihin. Tutkimuksen voi tehdä myös yleislääkäri. Analysoinnissa käytetään erikoislääkärin osaamista.

Yksi palveluista on 24 tunnin EKG-rekisteröinti. Palvelu tallentaa sydänsähkökäyrää vuorokauden ajan vyötäröllä kannettavan taltiointilaitteen avulla. Näin voidaan todeta mm. sydämen rytmihäiriöt ja jatkotutkimusten tarve tai sepelvaltimotaudin epäily merkittävästi tehokkaammin. Myös lääkehoidon tehoa tai sydämentahdistimen toimivuutta voidaan tutkia EKG-rekisteröinnin avulla.

Uniapnean analysointipalvelun avulla voidaan diagnosoida oireyhtymä, joka voi hoitamattomana aiheuttaa jopa yöllisen sydänkohtauksen. Uniapnea on pitkä, unenaikainen hengityskatko. Uniapneasta kärsiviä on Suomessa noin 150 000. Unenaikaiset biosignaalit rekisteröidään helposti kotona pienikokoisen laitteen muistiin. Vaiva oireilee mm. kuorsauksena, päiväväsymyksenä ja yöllisinä hengityskatkoksina.

Verenpaineen vuorokausimittaus kuuluu myös Remote Analysis Oy:n tarjoamiin palveluihin. Potilaista vain noin puolet on tietoisia kohonneesta verenpaineestaan. Tauti voi kuitenkin aiheuttaa aivohalvauksen, sydäninfarktin, sydämen tai munuaisten vajaatoimintaa.

Lainsäädäntöä seurattava tarkoin

– Erityisen paljon työtä olemme tehneet tietoliikenteen salauksien ja eri viranomaistahojen säädöksiä ja lakeja noudattavan tekniikan rakentamisessa, jotta palvelu toimisi luotettavasti ja turvallisesti, Tiihonen kuvailee.

Laki potilastietojen sähköisestä käsittelystä on Ossi Tiihosen mukaan varsin tiukka mm. yksilöimisessä, tunnistamisessa ja todentamisessa.

Remote Analysis on kehittänyt palvelunsa laadukkaiksi hyvien teknisten osaajien ja lääketieteen ammattilaisten avulla. – Sitoutuneiden ja osaavien ammattilaisten löytäminen on koko toiminnan kehittämisen edellytys, Tiihonen sanoo.

Lisätietoa www.remoteanalysis.net

Lue seuraavaksi

Kaupallinen yhteistyö
Lue artikkeli
Kaupallinen yhteistyö
15.4.2019

Sydämen asialla

Lue artikkeli
Kaupallinen yhteistyö
Lue artikkeli
Kaupallinen yhteistyö
Lue artikkeli
S
Sydänsairauksien vaaratekijät
Lue artikkeli
S
Sydänsairauksien vaaratekijät
Lue artikkeli
S
Sydänsairauksien vaaratekijät
Lue artikkeli
S
Sydänsairauksien vaaratekijät
Lue artikkeli
E
Sydänsairauksien vaaratekijät
Lue artikkeli