Sydänliiton hyvinvoinnin ja sydänterveyden verkkopalvelu

Kaupallinen yhteistyö

Sydänsähkökäyrän mittaava mobiililaite kuluttajakäyttöön

VitalSignum Oy on tuonut kuluttajan ulottuville pienen mobiililaitteen, joka mittaa käyttäjänsä sydänsähkökäyrän. Ensimmäinen tuotantoerä valmistui ja tuli kuluttajamyyntiin lokakuussa 2017.

13.11.2018
·

Laitetta on testattu sydänpotilailla kolmen vuoden ajan hyvin tuloksin, ensin Turun yliopistollisessa keskussairaalassa ja nykyään myös HUS:ssa. Myös sydänongelmista kärsivät huippu-urheilijat ja monet muut yksityishenkilöt ovat koekäyttäneet laitetta.

Kulkee vaivatta mukana

Helppokäyttöinen laite mittaa EKG:n lisäksi tarkasti käyttäjänsä sykkeen ja sykevälivaihtelun. Laitteelle haetaan seuraavaksi lääkintälaitehyväksyntä, jonka jälkeen se soveltuu esimerkiksi sydänpotilaiden leikkausta edeltävään ja sen jälkeiseen tarkkailuun kotioloissa, sillä data siirtyy kännykästä automaattisesti pilvipalvelun kautta hoitohenkilökunnalle.

”Rytmihäiriöt jäävät usein diagnosoimatta, jos oireita ei ilmene sydänfilmin seurannassa ns. Holter-tutkimuksessa. Pienikokoinen uutuuslaite tuo jatkossa ratkaisun myös tähän, kun vaatteiden alla huomaamattomasti mukana kulkeva mobiililaite välittää sydämen rytmihäiriöt suoraan kännykkään”, kertoo innovaatiota VTT:llä ollessaan kehittänyt teknologiajohtaja Timo Varpula VitalSignumista. Yritys käynnisti toimintansa puolisen vuotta sitten, joten tie tutkimuksesta kuluttajatuotteeksi on käynyt nopeasti.

Beat2Phone-niminen laite koostuu Android-puhelimeen soveltuvasta ohjelmistosta ja joustavaan sykevyöhön kiinnitetystä lisälaitteesta. Nämä mittaavat EKG-signaalin erittäin suurella resoluutiolla, havaitsevat signaalista yksittäisen sydämenlyönnin ja todentavat peräkkäisten lyöntien väliset intervallit. Laitteessa on myös asento- ja aktiivisuusanturi.
”Laitteen ennakkokysyntä on ylittänyt odotuksemme”, sanoo toimitusjohtaja Veli-Heikki Saari.

Laitteen potentiaalisten käyttäjien määrä kasvaa ihmisten ikääntyessä. Noin 5 % väestöstä kärsii sydämen rytmihäiriöistä, ja niitä esiintyy noin 12 %:lla yli 60-vuotiaista. Myös aktiivisesti kestävyysliikuntaa harrastavien määrä on jatkuvasti nousussa.

Kampanja Sydänliiton jäsenille:

Beat2Phone EKG-mittari Sydänliiton jäsenille verkkopalvelusta http://www.beat2phone.com jäsenetuhintaan 299 €.

Saat jäsenalennuksen ostotapahtuman yhteydessä syöttämällä KUPONKIKOODI-kenttään: sydanjasenetu

Tarjous voimassa toistaiseksi.

Lisätietoja:

VTT
Panu Helistö, johtava tutkija
Puh. 040 578 3577
panu.helisto@vtt.fi

VitalSignum Oy
Timo Varpula, teknologiajohtaja CTO
Puh. 040 5811134
timo.varpula@vitalsignum.com

Veli-Heikki Saari
Puh. 0400 406273
veli-heikki.saari@vitalsignum.com

Lue seuraavaksi