Hyppää sisältöön

Tule mukaan Maailman sydänpäivään 29.9.

Maailman sydänpäivää vietetään vuosittain syyskuun 29. päivä. Päivä on koko sydänyhteisön tärkeä toimintapäivä. Sydänpäivänä haluamme muistuttaa, että jokainen voi vaikuttaa oman sydämen hyvinvointiin.

Outi Kontkanen
Julkaistu 31.8.2018
Päivitetty 12.8.2020

Suurin osa suomalaistenkin sydänsairauksista olisi ennaltaehkäistävissä elintapoihin vaikuttamalla ja poistamalla sydänsairauksia aiheuttavat riskitekijät. Terveellisellä ruoalla, liikunnalla ja tupakoimattomuudella sekä liiallisen stressin välttämisellä voidaan ennaltaehkäistä sydänsairauksia hyvinkin tehokkaasti.

Tämän vuoksi Maailman Sydänpäivänä pukeudutaan punaiseen – kiireestä kantapäähän tai vaikka huivin tai taskuliinan verran. Tyyli on vapaa! Jaa oma tyylisi somessa #pukeudupunaiseen. Tule mukaan tekemään sydänterveydestä ja sydäntyöstä näkyvää!

Punaisia rakennuksia

Myös monet ikoniset rakennukset, patsaat ja maamerkit valaistaan punaiseksi syyskuun 29.päivä. Aikaisempina vuosina kansainvälisiä valaisukohteina ovat olleet mm. Sydneyn oopperatalo ja Niagaran putoukset. Suomessa valaistuna ovat olleet mm. Finlandiatalo, Näsinneula, Naistenlahden voimalaitos Tampereella, Helsinki SkyWheel sekä useita eri hotelleja, teatterirakennuksia ja siltoja ympäri Suomen.

Käy kampanjasivuillamme www.sydän.fi/pukeudupunaiseen katsomassa mitkä rakennukset Suomessa ovat mukana.
Voit auttaa meitä saamaan lisää rakennuksia mukaan ja ehdottaa omalla paikkakunnalla kohteita valaistaviksi syyskuun 29.päivä. Kohteita voi vinkata myös suoraan meille tiedotus@sydanliitto.fi

Suomessa punaiset valot sytytetään 29.9. viimeistään ennen pimeän tuloa ja ne saavat loistaa punaisina koko illan. Kannattaa käydä nappaamassa kuva ja jakaa se #pukeudupunaiseen.

Maailman sydänpäivän keräys

Sydänliitto on tehnyt sydäntyötä 50-luvun puolivälistä lähtien. Eikä syyttä: suomalaisten sydänterveyden huima edistyminen saa jatkuvasti kiitosta maailmalla. Tule mukaan tukemaan tätä hyvää kehitystä ja perusta oma Sydänpäivän sähköinen keräyslipas. Keräysvarat käytetään suomalaisten sydänterveyden edistämiseen sekä sairastuneiden hoidon ja kuntoutuksen parantamiseen.

Lue seuraavaksi