Kauhajoen Ruokamessujen 30-vuotisjuhlallisuudet järjestettiin 2-4.9.2022. Tapahtumaan osallistui n.16000 messukävijää ja 130 näytteilleasettajaa. Sydänyhdistys oli mukana kaikkina kolmena päivänä. Osastollamme kävi n.500 messuvierasta, jotka olivat kiinnostuneita niin sydänterveellisestä ruoasta, kuin sydäniskurin käyttöopastuksestakin. Ruokapuolella, Restonomi (ylempi) AMK Sirkka-Liisa Havunen, ohjeisti valmistamaan satokauden tuotteista erilaisia ja edullisia ruokia sekä esitteli ruokaöljyjen omega-rasvanhappojen pitoisuudet ja öljyjen eri käyttömahdollisuudet. Anne Kettula, TtM, ft(AMK) Hankekoordinaattori, Iskua Etelä-Pohjanmaalle hankkeesta ja Vapaaehtoistoiminnankehittäjä, Sydän- Suomen alue ry:stä esitteli messuvieraille sydäniskurin käyttöä elvytystilanteessa. Iskurin käyttö oli useimmille uutta ja erikoista, etekin nuoriso oli asiasta hyvin kiinnostunut. Vapaaehtoistoimijat opastivat osastolla kävijöitä oman sykkeen tunnusteluun sekä verenpaineen seurantaan. Viimeisenä messupäivänä pääsi puheenjohtaja Sirpa Rajamäki valmistamaan sydänterveellistä ruokaa esiintymislavalle yhdessä messukokkien Nanna Rintalan ja Tom Blomin kanssa. Yhdistys oli tyytyväinen päivien antiin. Oli ilo huomata, että sydänasiat kiinnostivat yleisöä ja Kauhajoen Sydänyhdistyksen pisteellä oli runsaasti kävijöitä.