#saahalata

Halataanko?

Halaaminen tekee hyvää meille jokaiselle. Sydänviikon kunniaksi kannustamme kaikkia kokeilemaan halaamista. Voit halata ystävää tai tuttavaa, lemmikkieläintä tai mitä ikinä keksitkin. Testaa ja kokeile, miten halaus vaikuttaa sinuun. Samalla olet mukana tekemässä Suomen suurinta halausta.

Kaipaatko ideoita halaamiseen? Katso alta halausvalmentaja Mika Ikosen videovinkkeihin erilaisista halaamista – olisiko sinulle sopiva halaustapa jaxu-hali tai kenties torilla tavataan -hali? Kerro myös montako ihmistä suunnittelet halaavasi viikon aikana.

Järjestämme Sydänviikon aikana kilpailun, jossa kaikkien hastagilla #saahalata halauskuvansa jakaneiden kesken arvotaan hotellilahjakortteja. Osallistumisohjeet löydät sivun alareunasta.

Tule mukaan Suomen suurimpaan halaukseen! #saahalata #sydäntekeehyvää 

#saahalata

Katso video: Jaxuhali

Mörököllikin tarvitsee joskus halauksen. Jaxuhalista on hyvä aloittaa halausten intensiivinen harjoittelu.
#saahalata

Katso video: Rap-hali

Jou, otetaan iisisti! Tässä rap-halaus suuren maailman tyyliin, ota siis oikea katu-uskottava asenne. 

#saahalata

Katso video: Instapose-hali

Selfie, meitsie, mitä näitä nyt on. Ota siis mukaan paras kaveri tai kaksi, halaa ja ota "melfie" ja jaa Instagramissa!

#saahalata

Katso video: Torilla tavataan -halaus

JEE! Hyvä Suomi, hyvä maailma. Onnistumisen iloa ja riemua sopii juhlistaa ihan missä tahansa tilanteessa tällä voimahalilla. 

Mika Ikonen kannustaa halaamaan

Muusikko Mika Ikonen lupautui Sydänviikon halauskummiksi, koska hän pitää halaamisesta. Hän teki halaamisesta myös laulun.

Halataan!

Kyllä, homma hoituu luontevasti, sillä Mika Ikonen on halannut reilu 16 000 ihmistä. – Siinä alkaa olemaan jo halituntumaa, muusikko myöntää.

Tavoitteena on Suomen suurin halaus eli 50 000 halausta. – Ajattelin ensin, että halaan miljoona ihmistä, Mika kertoo ja naureskelee mahdottomalle ajatukselleen.

Tuottaja Janne Huttunen hämmästeli sitä, että Mikalla on tapana halata ihan ventovieraita ihmisiä. Janne näki halaamisesta unta ja sai ajatuksen kappaleeseen Anna mun halata. Samalla kypsyi myös idea videoon: Heinäkuun alussa 2016 Mika meni kadulle ”Anna mun halata” -kyltin kanssa. Helsingissä rautatieaseman edessä parveili porukkaa. Siellä kuvaaminen sujui ja halausotokset täyttyivät lähes kymmenessä minuutissa. Lahdessa ja Jyväskylässä väkeä liikkui vähemmän. Halailut jatkuivat Iskelmäfestivaaleilla.

– Tästä roadtripistä kokosimme videon. Olin heti alussa ihan fiiliksissä, iloiset ihmiset saavat hymyn huulille.

Sydänviikon halauskummiksi

Ihmiset kaipaavat näköjään halauksia ja hyvää mieltä, sillä viiden päivän aikana video levisi kuin kulovalkea. Anna mun halata -videota on katseltu jo yli 240 000 kertaa.

Muistuuko mieleen yhtye nimeltään XL5, tuo 90-luvun kotimainen poikabändi? Mika esiintyi yhtyeen keulakuvana. Sitten kuvioihin astui Käsityöläiset-yhtye. Nyt Mika tekee soolouraa. Kuu ja maa -albumin hän julkaisi syyskuussa 2016. 

Albumin Anna mun halata -kappaletta varten Mika etsi tutkittua tietoa. – Etsin tietoa siitä, mitä halaus tekee ihmiselle.

Ja se näkyy lopullisessa sanoituksessa: ”Anna mun halata sua / Ei se kipua poista mutta se hetken helpottaa”.

Mika ottaa joskus halauspäiviä. – Kaikki ei tykkää halaamisesta.

Mutta halauksia voi harjoitella, ja niitä on erilaisia. Mika on mukana Sydänviikon Saa halata -videoilla. Yleensä hän itse tuottaa ideoita. – Nyt vain tulin ja tehtiin. Tapasin uusia ihmisiä, tuli uusia kokemuksia, Mika toteaa ja kiittelee yhteistyöstä.

Huhtikuun viimeisellä viikolla halataan tosissaan, sillä silloin kahmitaan kasaan Suomen suurinta halausta. Saa halata -videot kannustavat halaamaan.

– Halauksia kerätään Sydänviikon ajan, Sydänliiton viestintäjohtaja Eeva-Riitta Piispanen kertoo. – Ihmisiä kannustetaan halaamaan toisiaan, kukin omalla tyylillään. – Ja sen jälkeen jatketaan koko kesän ajan…

Tänä vuonna Sydänviikkoa vietetään 23.–30.4.2017. #saahalata #sydäntekeehyvää

Kuinka montaa ihmistä ajattelit halata Sydänviikolla?

Kosketuksen voima

Halaus ja kosketus tekee hyvää niin keholle kuin mielellekin. Lue lisää kosketuksen voimasta ja vinkkejä mielen hyvinvontiin.

Sydänviikko Instagramissa