Hyppää sisältöön

Tietopaketit

Omaan sydänterveyteen voi vaikuttaa helposti ruokapöydässä. Ruokailutottumusten muuttaminen on tunnetusti hankalaa. Tutustu tietopaketteihimme – saatat innostua pohtimaan ja jopa muuttamaan omia ruokailutottumuksiasi.

Sopivasti Sokeria -tietopaketti johdattaa uudella tavalla lapsia ja nuoria tunnistamaan sokerin saantiaan ja ohjaa tekemään terveellisiä ravitsemusvalintoja.

Uudistunut sokerinäyttely Sopivasti Sokeria -tietopaketti

Sopivasti Sokeria – opi tunnistamaan paljonko sokeria syöt on terveyden edistämisen toiminnallinen materiaali. Materiaali on suunnattu yläkouluille terveystiedon opetukseen. Materiaali soveltuu myös nuoremmille ikäryhmille sekä perheille kotona katsottavaksi.

Materiaalissa käsitellään sokerin saantisuosituksia ja mitä jos sokeria käyttää liikaa, mitä eri pakkausmerkintöjä sokerista käytetään, makeutusaineiden turvallisuutta sekä kofeiinia ja sen vaikutuksia. Sisältö perustuu tutkittuun tietoon.

 

Lataa materiaali käyttöösi

Materiaalin toiminnallisessa osuudessa muutetaan valittujen elintarvikkeiden sokerimäärät sokeripaloiksi. Lopuksi sokeripalarakennelmia verrataan päivän suositeltuun sokerimäärään.

Toiminnallisen osuuden toteuttamiseen tarvitaan: yksi palasokeripaketti (n. 280 palaa), laskimia, muistiinpano-välineet sekä paperiarkkeja. 

Materiaalin voi ladata tai lainata meiltä. Huomioithan, että toiminnallisen osuuden tarvikkeet tulee hankkia itse.

Haluatko lainata meiltä laminoidun pdf-tulosteen? Ota meihin yhteyttä: tampere@sydan.fi, p. 040 826 2386.

Haluatko ladata materiaalin? Lataa alta.

SOPIVASTI SOKERIA

Toivomme palautetta materiaalista. Palautteen voit antaa täällä.