Hyvä uni terveyden voimavarana -tapahtumat Tampereella ja Turussa

Järjestämme kaksi unitapahtumaa eli maanantaina 27.11. Sampolan juhlasalissa Tampereella ja maanantaina 4.12. Lounatuulessa Turussa (Läntinen Pitkäkatu 33). Kumpikin tapahtuma alkaa kello 18 ja päättyy viimeistään kello 21. Tule kuuntelemaan mielenkiintoista tietoa siitä, miten uni vaikuttaa terveyteen ja miten liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla voi vaikuttaa oman unen laatuun. Ohjelmassa tietoa myös kuorsauksesta sekä uniapneasta.

Ohjelma

Luennot

Uni ja sydän, FT Vilma Lammi, Helsingin yliopisto

Luennossaan Vilma Lammi selvittää unen ja sydänterveyden välisiä yhteyksiä, pohtii unen merkitystä ihmisen terveydelle ja antaa vinkkejä hyvään uneen. FT Vilma Lammi (ent. Aho) on Helsingin yliopiston Sleep Team Helsinki -ryhmään kuuluva unitutkija, joka väitöskirjatutkimuksessaan selvitti univajeen aiheuttamia muutoksia mm. ihmisen immuunijärjestelmässä ja kolesteroliaineenvaihdunnassa. 

Kuorsaus ja uniapnea – myrkkyä makuuhuoneessa, dosentti, erikoislääkäri Miikka Peltomaa, Korvalääkärikeskus Aino. 

Miikka Peltomaa keskittyy huonon unen, uniapnea ja sydän- ja verisuonisairauksien keskinäisiin yhteyksiin ja valottaa kuorsauksen ja uniapnean olemusta, diagnostiikkaa ja hoitoa. Dosentti Miikka Peltomaa on korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, joka työskentelee paljon unihäiriöiden parissa. Peltomaan erityisalaa on unenaikaisten hengityshäiriön, uniapneataudin diagnostiikka ja hoito. Hän toimii myös Helsingin Musiikkitalon muusikkopoliklinikan ylilääkärinä ja korva-, nenä- ja kurkkutautiopin dosenttina Helsingin yliopistossa.

Hyvä syöminen ja liikunta unirytmin pelastajina, THM, ravitsemusterapeutti Tuija Pusa ja TtM, fysioterapeutti Annukka Alapappila, Suomen Sydänliitto

Tuija Pusa ja Annukka Alapappila kertovat hyvästä syömisestä ja liikunnasta terveyden voimavarana ja antavat syömiseen ja liikkumiseen liittyviä käytännön vinkkejä. THM, ravitsemusterapeutti Tuija Pusa toimii ravitsemusasiantuntijana ja TtM, fysioterapeutti Annukka Alapappila liikunta-asiantuntijana Suomen Sydänliitossa.

 

Oheisohjelma

Tunnetko arvosi? Tapahtumassa on mahdollista mittauttaa oma verenpaineesi ja saada tietoa henkilökohtaista ohjausta terveellisissä elintavoissa. 

Ruokavinkkejä kiireiselle. Sydänmerkki esittelee nopeat ja terveelliset vinkit.

Mukana tapahtumassa myös Yksi elämä –terveystalkoot.

 

Tilaisuudet on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneilla ja on maksuton. Tilaisuudessa tarjotaan pientä syötävää.

Ilmoittaudu TAMPEREEN tapahtumaan tästä.

Ilmoittaudu TURUN tapahtumaan tästä.

Peruuttamattomasta poisjäämisestä veloitamme 50 euron maksun. 

Lisätietoa tapahtumasta eeva.hietalahti@sydanliitto.fi tai 040 5861919.