Sydämenpunainen perjantai

Maailman sydänpäivää vietetään kaikkialla maailmassa syyskuun 29. päivänä. Suomessa Sydänliitto rohkaisee ihmisiä pukeutumaan punaiseen ja tekemään sydänterveydestä näkyvää.

Sydänliito on järjestänyt Pukeudu punaiseen -päiviä yli kymmenen vuoden ajan. Myös maailmalla sydänterveyden väri on punainen ja vastaavia kampanjapäiviä vietetään monissa maissa.

Pukeudu punaiseen -päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sepelvaltimo-taudista ja sen riskitekijöistä. Terveellisellä ruualla, liikunnalla ja tupakoimat-tomuudella sekä liiallisen stressin välttämisellä voidaan ennaltaehkäistä sydän-sairauksia.

Suomessa sydänterveyttä ylläpitävien elintapojen merkitys tunnetaan hyvin 50-luvun puolivälistä lähtien. Sydänterveyden eteen tehty työ saa jatkuvasti kiitos-ta maailmalla. Viime vuosien positiivisesta kehityksestä huolimatta sydän- ja verisuonisairaudet ovat meillä edelleen suurin kuolinsyy. Sydänliitolla riittää edelleen tehtävää sydänterveyden parantamiseksi. 

Sydänliitto rohkaisee kaikkia pukeutumaan punaiseen Maailman sydänpäivänä. 
Perjantaina 29.9. typöpaikan pukeutusmiskoodina voi olla punainen. Yrityksesi tai organisaatiosi voi myös muuttua punaiseksi verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa tai esimerkiksi värillisten ulkovalojen avulla.

Tule mukaan viettämään Maailmaan sydänpäivää. Sydänliiton #pukeudupunaiseen-haaste on tarkoitettu kaikille! Lue lisää: sydän.fi/pukeudupunaiseen.

Löydät Sydänliiton Instagramissa @sydantekeehyvaa, Facebookissa @sydanliitto ja Twitterissä @sydanmedia
Käytä Maailman sydänpäivänä tunnisteita #pukeudupunaiseen ja #worldheartday 

Voit jakaa tyylisi kanssamme somessa #pukeudupunaiseen tai kuvakilpailussamme 22.9.-2.10.2017