Hyppää sisältöön

Sydäntukitoiminta

Varsinais-Suomen Sydänpiirissä käynnistyi elokuun 2021 alussa Sydäntuki lähellesi -hanke. Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). Hankkeen kesto on kolme vuotta.

Hankkeen toimesta:

  • aloitettu sydäntuki -toiminta Tyks Sydänkeskuksen toimipisteissä
  • vahvistetaan vertaistoimintaa alueella
  • kehitetään vertaisryhmämallia
  • vahvistetaan sydänjärjestön toimintaa osaksi sydänpotilaan hoitoketjua Varsinais-Suomessa.

Jos olet kiinnostunut keskustelemaan lisää hankkeesta, vertaistuesta tai haluat itse kouluttautua vertaistukihenkilöksi, voit ottaa yhteyttä projektityöntekijöihin.

Merike Kujanen, sh, TtM
p. 0408355290, merike.kujanen@sydan.fi

Tiia-Maija Uusitalo, sh, YAMK
p. 0405541149, tiia-maija.uusitalo@sydan.fi

Sydäntukipiste

Tyks Sydänkeskukseen, T-sairaalan 3. krs, D-osa, on avattu Sydäntukipiste, mistä saa tietoa vertaistuesta ja järjestön toiminnasta. Tällä hetkellä ohjausta ja neuvontaa saa sydänpiirin hoitajalta. Sydänpiirin hoitajan voi myös kutsua potilashuoneeseen, jos kulku Sydäntukipisteelle on hankalaa.

Hankkeen myötä vertaistukihenkilöitä on mahdollisuus tavata Tyks Sydänkeskuksen eri toimipisteissä sovittuina ajankohtina.

Etsi vertaistukea

Kiertävä sydäntukitoiminta

Kiertävä Sydäntukitoiminta on tarkoitettu sydänsairastuneille, heidän läheisilleen sekä ammattilaisille Varsinais-Suomen Sairaanhoitopiirin lähisairaaloissa, kerran kuukaudessa.

Sydänpiirin hoitajan tavoittaa Uudenkaupungin, Loimaan, Salon ja Mäntymäen sydänpoliklinikalta liitteenä olevan aikataulun mukaisesti.

Kiertävän Sydäntukitoiminnan aikataulu

Vertaisvetoisen ryhmämallin kehittäminen

Sydänyhdistysten vertaisvetoista ryhmätoimintaa kehitetään sydänsairauteen sopeutumisen tueksi ja omahoitotaitojen vahvistamiseksi.

Löydät olemassa olevaan toiminnan tapahtumakalenterista.

Anna palautetta

Oletko jutellut Sydänliiton vertaistukihenkilön kanssa? Anna palautetta kohtaamisestasi. Saatoitte jutella puhelimessa, kirjoitella tai tavata kasvokkain. Palaute annetaan anonyymisti. Kehitämme toimintaamme palautteen perusteella – lämmin kiitos palautteestasi.

Palautelomake

Luotettavia tietolähteitä omahoidon tueksi

Omahoito on tärkeä osa sydänsairauksien hoidossa.
Olemme koonneet luotettavia tietolähetitä omahoidon tueksi.

Luotettavia tietolähteitä

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot