Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista / 112-päivän teemana on ”Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä”

112-päivän teemana on ”Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä”

Helmikuun 11. päivänä vietetään 112-päivää, joka on valtakunnallinen turvallisuuden kampanja. Päivän huomio kannattaa hyödyntää sydänturvallisuuden edistämiseen.

Helmikuun 11. päivänä vietetään 112-päivää. Se on Hätäkeskuslaitoksen organisoima valtakunnallinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi, jota tänä vuonna vietetään teemalla Turvallisuuden tunne tehdään yhdessä.  Kuka tahansa voi kyseisenä päivänä jakaa verkossa turvallisuuteen liittyvää tietoa tai nostaa aiheen oman organisaation teemapäiväksi.

Sydänliitto kannustaa sydänyhdistyksiä, -piirejä ja valtakunnallisia jäsenjärjestöjä hyödyntämään kampanjaa sydänturvallisuuden esiin nostamiseksi. Teema sopii erinomaisesti sydänturvallisuuteen, sillä Sydänliitto haluaa vaikuttaa siihen, että sydänturvallisuutta rakennettaisiin yhdessä eri toimijoiden yhteistyössä.

Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Hätäkeskuslaitoksen kanssa mm. tuomalla 112 Suomi -sovellukseen mahdollisuuden paikantaa lähimmät sydäniskurit. Tämän ominaisuuden esille nostaminen esimerkiksi verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa on helppoa jakamalla niissä Hätäkeskuslaitoksen videota: 112 Suomi: Löydä lähin sydäniskuri. Myös Sydänliiton Sydäniskuri tutuksi -video sekä erilainen elvytysaiheinen kuvamateriaali on käytössänne. Myös Hätäkeskuksen 112-päivään tuottamat aineistot ovat ladattavissa käyttöön.

Vaikka epidemiatilanne edelleen rajoittaa ihmiskohtaamisia ja 112-päivä on virtuaalinen, Sydänliiton ideoimalle Sydäniskurikävelylle voi lähteä itsenäisesti ja koronaturvallisesti. Vinkkaa sydäniskurikävelystä myös muille. Idea on yksinkertainen ja toteuttaminen helppoa. Tutustu tarkemmin ideakortin kautta.

Parhaimmillaan vaikuttaminen on silloin, kun asian saa esille omaan paikallismediaan. Se tavoittaa paikalliset ihmiset, päättäjät ja vaikuttajat. Jotta asian esille saaminen mediassa olisi teille helpompaa, olemme tuottaneet valmiin kirjoituksen, jota voitte käyttää sellaisenaan ja vain lisätä alle yhdistyksenne yhteyshenkilön allekirjoittajaksi yhteystietoineen. Kirjoituksen voi ladata mediapankistamme (salasana: Sydänyhteisö1) ja sen teksti kannattaa kopioida saatetekstin alle eikä lähettää liitetiedostona.

Paikallismedian toimituksen sähköpostiosoitteen löydät parhaiten paikallismediasi verkkosivuilta. Juttuvinkeille saattaa olla myös oma puhelinnumero, johon tietysti kannustamme soittamaan. Kun lähetät juttuehdotuksen sähköpostitse, voit nimetä sen esimerkiksi ”Juttuvinkki 11.2. vietettävään 112-päivään” .

Mikäli kaipaatte apua 112-päivään liittyen, Esa Takala (esa.takala@sydanliitto.fi) ja Mari Blek-Vehkaluoto (mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi) auttavat mielellään.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut