Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista huhtikuu 2022 / Ansiomerkkien hakeminen ja muu palkitseminen

Ansiomerkkien hakeminen ja muu palkitseminen

Henkilöitä, jotka ovat toimineet ansiokkaasti liiton tavoitteiden hyväksi, on mahdollisuus palkita Sydänliiton ansiomerkeillä. Ansiomerkkejä löytyy kultaisena, hopeisena, pronssisena sekä kunniastandaari. Lue myös muista palkitsemisen keinoista.

Tiina vuorinen, Heli Kotiranta ja Katja Hohtari
Julkaistu 21.4.2022

Ansiomerkkien kriteerit

Jokaisen ansiomerkin myöntämiselle on määritelty omat kriteerit. Hakemuksista pitää käydä selville vuosimäärät, kuinka kauan tehnyt mitäkin tehtävää, mahdolliset erityisansiot yms., jotta pystymme tarkistamaan, että kriteerit täyttyvät ja säilyttämään näin yhdenvertaisuuden myöntämisessä.

Tarkista kriteerit eri ansiomerkkien hakemiselle täältä.

Hakuprosessi

Yhdistys tekee esityksen Kiltaan, tämän jälkeen piiri joko puoltaa esitystä tai mikäli esim. kriteerit eivät täyty kultaiselle, tekevät puoltoesityksen muutoksin hopeiselle tai hylkäävät esityksen tai antavat mahdolliset erityisperustelut. Kun piiri on puoltanut esitystä, otetaan se mukaan seuraavaan hallituksen kokoukseen käsiteltäväksi. Piiri tai valtakunnallinen jäsenjärjestö voi myös tehdä esityksen hallituksen kokoukseen. Hakuprosessin nopeuttamiseksi pyydämme ystävällisesti täyttämään hakemukset huolellisesti. Mikäli tarvitset apua hakemisessa tai herää kysymyksiä, toimistolta Tiina, Heli ja Katja auttavat mielellään ja samoin piirisi toiminnanjohtaja.

Ansiomerkkihakemukset on tehtävä Kiltaan mielellään vähintään kuukautta ennen kokousta. Pyydämme ystävällisesti ottamaan huomioon mahdollisten ansiomerkkien jakotilaisuuksienne aikataulun, että ehdimme toimittamaan ne varmasti hyvissä ajoin ennen tilaisuutta postin kautta.

Suomen Sydänliiton hallitus myöntää ansiomerkit kokouksissaan.

Kokouksien aikataulut ovat seuraavat:

  • 23.5.2022
  • 14.9.2022
  • 21.10.2022
  • 7.12.2022
Kokouksien aikataulut löytyvät myös täältä.

Kun hallitus on myöntänyt ansiomerkin, liiton toimistolta kirjataan ansiomerkki hyväksytyksi Kiltaan ja toimitetaan ansiomerkki hakijan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen.

Liittohallituksen 1-2019 päätöksen mukaisesti Suomen Sydänliiton ansiomerkkejä voidaan tapauskohtaisesti myöntää myös keskustoimiston, piirien tai yhdistysten työntekijöille. Tarkemmat tiedot löytyvät myöntämiskriteereistä.

Järjestötyöpalkinnon haku

Oletko osallistunut tapahtumaan tai järjestänyt toimintaa, joka ansaitsisi palkinnon? Vinkkaa omaa yhdistystäsi hakemaan järjestötyöpalkintoa!

Tutustu tarkemmin täältä.

Muita palkitsemiskeinoja

Haluatko vinkkejä muihin palkitsemiskeinoihin, lue lisää tästä.

Mukavaa kevään odotusta!

Tiina Vuorinen, Heli Kotiranta ja Katja Hohtari

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut