Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista toukokuu 2021 / Ennakkotietoa marraskuun kolesterolikampanjasta

Ennakkotietoa marraskuun kolesterolikampanjasta

Sydänliitto toteuttaa ensi marraskuussa kolesterolikampanjan yhteistyössä Amgenin ja Upfieldin kanssa. Kampanja näkyy ennen kaikkea verkossa ja sosiaalisessa mediassa, mutta tavoitteena on järjestää myös kasvokkain kohtaamisia koronatilanteen sen salliessa.

Tavoitteenamme on tuoda tietoa kolesterolista ja motivoida ennenkaikkea työikäisiä ottamaan selvää omista kolesteroliarvoistaan. Korkeat arvot voivat olla myös merkki FH-taudista. Kampanja tuo esille myös helppoja, elintapoihin liittyviä muutoksia, kuten ruokavalion merkitystä.

Kenelle

Tietoisuuskampanjan kohderyhmänä ovat erityisesti keski-ikäiset, 40–60-vuotiaat, joilla tutkimusten mukaan kohonneita kolesteroliarvoja on eniten.

Lisäksi haluamme tavoittaa keski-ikäisiä tai sen kynnyksellä olevia miehiä järjestämällä kolesterolimittauksia urheilutapahtumissa.

Missä

Kampanjan kohderyhmää tavoitellaan Sydänliiton omien kanavien eli verkkoluennon, sydan.fi:n, uutiskirjeen ja sosiaalisen median kautta. Luvassa on myös vaikuttajayhteistyötä sosiaalisessa mediassa.

Miten sydänpiiri tai -yhdistys voi osallistua kampanjaan

Sydänpiirejä ja -yhdistyksiä kutsutaan mukaan kampanjaan sekä jakamalla yhteisiä viestejämme että järjestämällä verkkoluennon katselutilaisuuksia ja/tai kolesterolimittauksia.

A) Järjestä Sydänliiton verkkoluennon katselutilaisuus

Kaikille avoin verkkoluento kolesterolista järjestetään torstaina 11.11.2021 klo 18–19. Sydänpiiri tai -yhdistys voi järjestää paikallisen katselutilaisuuden eli järjestää luennolle sopivan tilan ja kutsua yleisöä paikanpäälle seuraamaan luentoa ja tutustumaan toimintaanne.

Katselutilaisuuden järjestävä sydänpiiri tai -yhdistys saa tilaisuuden järjestämistä varten max 500 €, jonka voi käyttää luentotilaisuuden tilavuokraan, markkinointiin, työntekijöiden matkakustannuksiin, sydänpiirin tai -yhdistyksen ulkopuolisen työntekijän palkkakustannuksiin, kolesterolimittausten tarjoamiseen luentoon osallistuville tai mahdollisiin muihin tilaisuuden toteuttamiseksi olennaisesti liittyviin hankintoihin.

Tukea ei ole mahdollista käyttää sydänpiirin tai -yhdistyksen henkilökunnan palkkaan tai tarjoiluun. Kulut korvataan todellisten kustannusten mukaan kuitteja vastaan. Tarkempi laskutusohje lähetetään luentotilaisuuden järjestäjille.

Sydänliitolla on kumppanien avulla mahdollisuus tukea max 20 katselutilaisuuden järjestämistä. Jos ilmoittautuneita sydänpiirejä tai -yhdistyksiä on tätä enemmän, valinnat tehdään niin, että tilaisuuksia olisi mahdollisimman kattavasti eri puolilla Suomea ja että niillä tavoitetaan mahdollisimman paljon ihmisiä.

Ilmoittaudu katselutilaisuuden järjestäjäksitoukokuun loppuun mennessä linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/E507EA1CE22A0490

Ilmoitamme mukaan tuleville 11.6.2021 mennessä.

B) Järjestä “Otetaan miehestä mittaa” -kolesterolimittaus paikallisessa urheilutapahtumassa

  • Kohderyhmä: 30–50-vuotiaat miehet
  • Mitä: Maksuton kokonaiskolesterolin mittaus ja Sydänliiton tuottama viestintämateriaali
  • Milloin: Marraskuun 2021 aikana, esim. isänpäivän tienoilla
  • Missä: Paikallisissa urheilutapahtumissa yhteistyössä urheiluseurojen ja mahdollisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa

Mikä urheilulaji vetää eniten miehiä katsomoon paikkakunnallanne? Olisiko yleisölle maksuttomia kolesterolimittauksia mahdollista järjestää urheilutapahtuman yhteydessä? Yhteistyökumppanimme Amgen mahdollistaa kampanjan aikana yhteensä yht. 2  400 kolesterolimittausta (á 12 €). Tämä kampanja siirtyi vuodelta 2020 koronatilanteen vuoksi.

Jos ilmoittautuneita sydänpiirejä tai -yhdistyksiä on paljon ja tavoiteltu mittausmäärä ylittyy tuosta, valinnat tehdään niin, että tapahtumia olisi mahdollisimman kattavasti eri puolilla Suomea.

Tarkempi laskutus- ja raportointiohje lähetetään kolesterolimittausten järjestäjiksi valituille.

Ilmoittaudu mukaan kolesterolimittausten järjestäjäksi syyskuun alkuun mennessä linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/0FF9095ABC469A12

Ilmoitamme mukaan tuleville 15.9.2021 mennessä.

Lisätiedot: Mari Blek-Vehkaluoto, mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi ja Heljä Hyytiä, helja.hyytia@sydanliitto.fi

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut