Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista helmikuu 2021 / Järjestöpuolen tiedote sydänyhdistyksille

Järjestöpuolen tiedote sydänyhdistyksille

Ohessa löytyvät tärkeät tiedotteet jäsenmaksusta, jäsentietomuutoksista, uudistuneesta Tule vapaaehtoiseksi -sivusta ja Kilta-koulutuksista. Toivomme, että huomioitte asiat yhdistyksessänne ja viette tarvittaessa viestiä eteenpäin jäsenillenne.

Markku Holmi
Julkaistu 18.2.2021

1. Jäsenmaksut 2021

Jäsenlaskut postitettiin tuttuun tapaan Sydän-lehden nro 1 mukana tammikuun lopussa. Jäsenlaskuissa eräpäivä oli porrastetusti viikolla 8. Alla tietoa jäsenmaksujen muistuttamisprosessista.

Tekstiviestimuistutus maaliskuussa

Prosessimme mukaisesti muistumanne jäsenmaksunsa maksamattomia jäseniä automaattisesti maaliskuun puolessa välissä tekstiviestimuistutuksilla. Tekstiviestimuistutus ei välttämättä tavoita kaikkia maksamattomia jäseniä, koska puhelinnumeroja ei ole saatavilla tai numero saattaa olla salainen.

Paperinen muistutuslasku  toukokuussa

Jäsenet, jotka eivät ole saaneet tekstiviestimuistutusta jäsenmaksusta tai eivät ole laskua jostain syystä maksaneet, saavat paperisen muistutuslaskun. Paperinen jäsenmaksujen muistutuslasku postitetaan kaikille maksamattomille jäsenille toukokuun alussa. Tarkasta päivämäärästä tulemme tiedottamaan lähempänä ajankohtaa.

Toivoisimme, että yhdistykset tarkkailisivat omaa jäsenmaksutilannetta Kilta-järjestelmästä ja muistuttaisivat tarvittaessa maksamattomia jäseniään jäsenmaksuistaan.

2. Jäsentietomuutokset

Osoitteenmuutos

Sydänliittoon on tullut jonkin verran enemmän kyselyitä jäsentietojen muutoksista ja yhdistyksien vaihdoksista paikkakunnan muuton yhteydessä. Sydänliitolla on postin kanssa ylläpitomuutospalvelusopimus, joka tarkoittaa sitä, että Postilta tulee Kilta-järjestelmäämme automaattisesti tieto jäsenemme virallisesta osoitteenmuutoksesta. Samoin päivityspalvelun kautta saamme kuolintietoilmoitukset. Päivityspalvelu ei kuitenkaan ole sataprosenttisen varma ja näin on hyvä tarkistaa jäsenyyksiin tulevat muutosilmoitukset.

Yhdistyksen vaihdos

Jos jäsen muuttaa toiselle paikkakunnalle ja haluaa tehdä myös yhdistyksen vaihdoksen, pitää tästä ilmoittaa erikseen. Yhdistyksiä emme voi vaihtaa automaattisesti. Yhdistysten vaihtoja voidaan tehdä sydänpiireissä tai -liitossa.

Yhdistyksien vaihdoksissa kesken jäsenkautta toimitaan siten, että jos jäsen ei ole maksanut kyseisen vuoden jäsenmaksua, päätetään vanhan yhdistyksen jäsenyys heti ja laitetaan uusi jäsenyys voimaan haluttuun yhdistykseen. Tällöin jäsen ei saisi maksaa vanhan yhdistyksen nimellä tullutta jäsenlaskua, vaan hänen pitäisi odottaa uuden yhdistyksen nimissä tulevaa jäsenlaskua ja -korttia. Näin saamme jäsenet kirjattua oikeisiin yhdistyksiin virallisiksi jäseniksi heti, eikä jäsenen tarvitse maksaa kahteen eri yhdistykseen jäsenmaksua kyseiseltä vuodelta.

Jos jäsen on ehtinyt maksaa vanhan yhdistyksen jäsenyyden kyseiseltä vuodelta, päätetään tämä jäsenyys vasta vuoden vaihteessa ja laitetaan uusi jäsenyys alkamaan vasta 1.1.2022.

Muutoksien tekeminen

Yhdistykset voivat tehdä kaikki muutokset, jotka koskevat omia jäseniä. Yhdistysvaihdokset pystytään tekemään oman piirin sisällä ja liitosta käsin. Yhdistysvaihdoksissa voit myös hyödyntää muutoslomaketta, jonka kautta tehdyt muutokset saamme suoraan Kilta-järjestelmään.

3. Tule vapaaehtoiseksi -sivu on uudistunut

Sydan.fi ”Tule vapaaehtoiseksi” -sivun rakenne ja sisällöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on, että sivulle tulija innostuisi vapaaehtoistyöstä ja löytäisi juuri itselleen sopivan kokoisen tehtävän sydänyhdistyksestä. Tutustukaa sivuihin ja erilaisiin vapaaehtoistyön tehtäväkuvauksiin.

Tule vapaaehtoiseksi -sivu

Hyödyntäkää sivujen sisältöjä uusien vapaaehtoisten rekrytoinnissa ja houkuttelemisessa mukaan iloiseen joukkoomme!

4. Kilta-koulutukset

Kilta-koulutuksia järjestetään neljä keväällä 2021 ja ne on jaettu eri aiheisiin. Jo pidetyistä koulutuksista pääset katsomaan koulutusvideon. Koulutuksiin pääset osallistumaan ja pystyt lukemaan lisää yhdistyspalvelusta.

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut