Hyppää sisältöön
Etusivu / Vaikuttaminen / Maailman elvytyspäivän tiedotepohja käyttöön

Maailman elvytyspäivän tiedotepohja käyttöön

Hyödynnä valmista tiedotepohjaamme ja lähesty paikallismediaa hyvissä ajoin ennen Maailman elvytyspäivää 16.10.

Maailman elvytyspäivää vietetään 16.lokakuuta. Kansainvälinen teemapäivä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden nostaa oman alueen tai kunnan sydänturvallisuus esille paikallismediaan ja sitä kautta vaikuttaa sen myönteiseen kehitykseen. Tiedottamalla asiasta yhdistyksenne tekee tärkeää paikallista vaikuttamistyötä sekä lisää kuntalaisten tietoisuutta elvytyksestä ja sydänturvallisuudesta.

Paikallistiedottamista helpottaaksemme olemme toteuttaneet sydänyhdistysten, -piirien ja valtakunnallisten jäsenjärjestöjemme käyttöön valmiin tiedotepohjan, joka on helppo täydentää oman kunnan tai alueen tiedoilla. Tiedotepohjan mallipaikkakuntana on käytetty Poria.

Miten toimia?

  1. Klikkaa tästä itsesi mediapankissamme olevaan Vaikuttamisen työkalupakkiin ladataksesi tiedotepohjan (salasana: Sydänyhteisö1)
  2. Lataa tiedote Word-muodossa koneellesi ruudun oikeassa alareunassa olevasta pilvi-symbolista, jonka sisällä on nuoli alas
  3. Avaa tiedote ja korvaa keltaisella olevat alueet oman alueesi tiedoilla hyödyntäen Sydänturvallinen Suomi -palvelua, josta valitsemalla oman kuntasi, löydät rekisteröityjen sydäniskurien määrän kunnassasi. Vuoden 2021 loppuun mennessä rekisteröityjen sydäniskurien määrän sekä sen hetkisen sydänturvallisuuden tason löydät ”Sydäniskurien määrä – 1000 asukasta kohti” kentän oikeassa reunassa sijaitsevaa nuolta klikkaamalla.
  4. Viimeisimmän omaan kuntaasi rekisteröidyn sydäniskurin sijainnin voit kysyä Mari Blek-Vehkaluodolta sähköpostitse osoitteesta: mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi ja täydentää sen mukaan tiedotteeseen.
  5.  Kopioi teksti Word-tiedostosta suoraan paikallismedian toimitukselle osoittamasi sähköpostin tekstikenttään sen sijaan että liittäisit Word-tiedoston liitetiedostoksi sähköpostiin. Liitetiedostoja sisältävät viestit eivät usein välity toimituksiin perille. Otsikoi sähköpostiviesti osuvasti. Esim. Maailman elvytyspäivä ja Porin varautuminen sydänpysähdystilanteisiin
  6. Lähetä sähköposti paikallismedian hyvissä ajoin ennen Maailman elvytyspäivää (esim. 1-2 viikkoa ennen) toimituksen osoitteeseen tai suoraan tuntemallesi toimittajalle. Voit myös lisäksi hyödyntää median verkkosivuilta löytyvää sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa juttuvinkille.
  7. Halutessasi voit myös soittaa toimitukseen tiedotteen lähettämisen jälkeen ja tiedustella kokivatko he aiheen hyväksi ja tarjota apuasi jutun koostamiseksi.

Löydät myös muita työkaluja paikalliseen sydänturvallisuuden vaikuttamistyöhön mediapankkimme Vaikuttamistyön työkalupakista. Materiaalit täydentyvät syksyn 2022 myötä, mutta nyt käytössäsi on jo mm. videoita, kuvia sosiaaliseen mediaan ja hissipuhe.

Vaikuttamistyön työkalupakkiin

Tutustu myös Maailman elvytyspäivän kampanjasivuumme:

Maailman elvytyspäivän kampanjasivu

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut