Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista syyskuu 2020 / Palkinto hyvästä työstä

Palkinto hyvästä työstä

Järjestötyöpalkinto on kiitos ja huomionosoitus sydänyhdistysten hyvästä toiminnasta. Tänä vuonna hakemuksia tuli 34 yhdistyksestä. Palkittujen sydänyhdistysten toimintaideat sisälsivät uusia ja innostavia kehittämisideoita sekä toimintaa, jotka pitävät järjestön liekkiä yllä.

Markku Holmi
Julkaistu 17.9.2020
Päivitetty 21.9.2020

Palkintona jaetaan kunniakirjat ja stipendejä kolmessa kategoriassa; Kipinä 500 € (Uusi idea, joka innostaa ja voi sytyttää sydämeen suuremmankin palon.), Liekki 750 € (Kehittää yhdistyksen jäsenpohjaa ja perustoimintaa, pitää järjestön liekkiä yllä.) ja Soihtu 1250 € (Näyttää tietä, on innovatiivinen edelläkävijä.). Jaettavien palkintojen lukumäärä voi joustaa ja joka vuosi palkintoja ei välttämättä jaeta kaikista kategorioista. 

Suomen Sydänliiton liittohallitus päätti palkinnon saajista keväällä 2020. Palkinnot saavat tänä vuonna 10 sydänyhdistystä Kipinä- ja Liekki -kategorioissa. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään Sydänliiton syyskokouksen yhteydessä erillisenä tilaisuutena 23.10. klo 11.30-12.50 Helsingissä (myös etäyhteysmahdollisuus).

Tilaisuuden seuraaminen – ilmoittaudu mukaan!

Voit seurata hyvien toimintaideoiden esittelyä ja palkitsemista Teams-etäyhteyden avulla. Ilmoittaudu tästä linkistä 21.10. mennessä.

Yhteinen ponnistelu innostaa

Hämeenlinnan Seudun Sydänyhdistyksen Terveysseminaari, Kaarina-Piikkiön Unelmien liikuntapäivä, Kyrönmaan sitoutuneen ”kökkäporukan” ulkokuntosalihanke, Harjavallan ”ukkoryhmän” sydäntunnuksin merkatut linnunpöntöt ja Naantalin yläkoulu- ja lukioikäisille ja heidän vanhemmilleen suunnattu Sydänterveyttä kouluihin -projekti palkittiin Kipinä-palkinnoilla. Toimintaideat lisäsivät yhdistysten myönteistä näkyvyyttä alueillaan, vahvistivat yhteistyötä eri toimijoiden kesken ja ilahduttivat ihmisiä!

Aktiivinen toiminta houkuttelee

Keravan Sydänyhdistyksen jäsenhankinta ja -huolto, Joutsenon kirpputoritoiminta/jäsenhankinta, Tuusulan vertaistuellinen porinapiiri, Tornion kaikille koululaisille järjestetty elvytyskoulutus ja Nokian Sikaa, soittoa ja säpinää -kesätapahtuma palkittiin Liekki-palkinnolla. Toimintaideoissa oli keskeistä ihmisten kohtaaminen ja heidän tukensa, vahva talkoohenki ja myös uuden oppiminen. Rohkea ja systemaattinen jäsenhankinta toi paljon uusia jäseniä yhdistyksiin.

 

Onnea palkinnon saajille!

 

Toimintavinkkejä Yhdistyspalvelusivulla

Hyviä toimintaideoita ja niiden kuvauksia julkaistaan Yhdistyspalvelusivulla. Yhdistyspalvelusivuilta löytyy jo nyt paljon hyviä vinkkejä sovellettavaksi yhdistysten toimintaan. Tutustu lisää!

Onko yhdistyksenne seuraava palkinnon saaja?

Järjestötyöpalkinnon hakuaika 1.1.-28.2.2021 (sähköinen hakulinkki aukeaa 1.1.2021, lue lisää täältä)

Hakukriteerit/painopisteet

  • Uudet toimintaideat (verkossa tapahtuva toiminta, toiminta poikkeusoloissa)
  • Voimavarojen vahvistaminen (jäsenhankinta, vapaaehtoistoiminta)
  • Vertaistukitoiminta (verkossa ja livenä tapahtuva toiminta)

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut