Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista marraskuu 2020 / Sydänliiton uusi keräyslupa myönnetty

Sydänliiton uusi keräyslupa on RA/2020/1053

Poliisihallitus on myöntänyt Sydänliitolle uuden rahankeräysluvan alkaen 1.1.2021. Kyseessä on uuden rahankeräyslain mukaisesti toistaiseksi voimassa oleva rahankeräyslupa. Keräysluvan mukaisesti varoja käytetään sydänterveyden edistämiseen, sairastuneiden tukemiseen ja ihmisten voimavarojen vahvistamiseen. Vuoden 2021 alusta kaikki vastikkeeton keräystoimintamme tapahtuu tämän luvan alla. Sydänliiton arpajaisilla on oma keräyslupa myös jatkossa.

Keräys yhdistyksissä

Sydänyhdistykset voivat aiempaan tapaan toteuttaa Sydänliiton keräysluvan alla perinteisiä lipaskeräyksiä, perustaa Oma sydän -verkkolipaskeräyksiä sekä käyttää varainhankintaan yhdistyksen omaa Mobile Pay -lyhytnumeroa. Oman yhdistyksen Mobile Pay -numeron voit tarkistaa meiltä liitosta.

Kerättyjen varojen käyttötarkoitus tarkennetaan lipaskeräyksen tilityslomakkeella. Tarkennettu käyttökohde voi olla esimerkiksi virkistystoiminta, vertaistuki- ja koulutustoiminta, elvytysneuvonta ja liikuntaosaamisen kehittäminen.

Tilaa uudet lipaskeräystarrat

Keräyslippaisiin tarvitaan uudet tarrat 1.1.2021 alkaen.

Päivitämme lipaskeräystarrat uuden luvan mukaisesti. Lippaita ei enää uuden rahankeräyslain aikana leimata poliisilaitoksilla mutta rahankeräystä koskevat tiedot on kuitenkin annettava lahjoittajille myös lipaskeräyksen yhteydessä.

Voit tilata tarrat tai kokonaan uudet lippaat Sydänkaupasta tai lähettämällä tilauksen sähköpostilla tilaukset@sydanliitto.fi

Tarroitetun lippaan hinta on 6 euroa per lipas.
Tarrojen hinta on 2 euroa per lipas.

Osta lipastarra Sydänkaupasta

Rahankeräyksestä ilmoitettavat tiedot

Sydänliiton rahankeräyslupanumero on RA/2020/1053. Se on voimassa toistaiseksi 1.1.2021 alkaen.

Rahankeräyslupapäätöksessä sanotaan, että rahankeräyksen järjestäjän on huolehdittava siitä, että lahjoitusta pyydettäessä annetaan yleisölle selkeästi ja ymmärrettävästi ainakin seuraavat tiedot

• rahankeräyksen järjestäjä

• järjestäjän yhteystiedot

• rahankeräysluvassa määrätty rahankeräysvarojen käyttötarkoitus

• mahdollinen toissijainen rahankeräysvarojen käyttötarkoitus

• lupanumero.

Luvan saajan on siis ilmoitettava ainakin edellä mainitut tiedot kaikissa niissä kanavissa, joissa rahankeräystä järjestetään. On tärkeää, että lahjoittajat tietävät mihin heidän lahjoittamansa rahat käytetään.

Kerro kokemuksia lipaskeräyksestä

Kuulemme mielellään palautetta lipaskeräykseen liittyen. Kerro meille kokemuksistanne vastaamalla tähän lyhyeen kyselyyn. Vastausaika on noin 5 minuuttia. Kyselyn avulla saamme arvokasta tietoa ensi vuotta varten. Kiitos avusta.

Vastaa lipaskeräyskyselyyn

 

Lisätietoa: lahjoitus@sydanliitto.fi

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut