Hyppää sisältöön
Etusivu / Liikunta / Sydänmindfulness-kurssi sydänyhdistyksessä

Sydänmindfulness-kurssi sydänyhdistyksessä

Sydänmindfulness (mindfulness=tietoisuustaito) on stressinhallintaa ja sydänterveyttä edistävä ja ylläpitävä uudenlainen liikunta -ja kuntoutumismuoto.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 25.11.2020
Päivitetty 27.9.2023

Sydänmindfulness-harjoitteisiin kuuluvat tietoisen hengityksen harjoittaminen, ohjattu mietiskely (meditaatio), tietoisen liikkeen harjoittaminen ja erilaiset rentousharjoitukset. Sydänmindfulness edistää sydänterveyttä parantamalla valmiuksia stressin hallintaan, kehon ja mielen rentoutumisen kautta sekä tietoisen ja hyväksyvän läsnäolon merkityksen ymmärtämisen kautta.

Kehon ja mielen harmonian saavuttamiseen ja stressitason laskuun tähtäävillä harjoituksilla on todettu sydänterveyden kannalta myönteisiä vaikutuksia, kuten verenpaineen alentumista sekä sydämen lyöntitaajuuden pienentymistä ja sen vaihtelun kasvua.  Tutkimuksien mukaan meditaatioharjoitukset voivat auttaa kohonneen verenpaineen alentamisessa. Helsingissä paikallisen sydänyhdistyksen piirissä sydänpotilaille tehty tutkimus osoitti, että Mindfulness-harjoittelu paransi merkitsevästi elämänlaatua.

Pieni Sydänmindfulness-maistiainen, olepa hyvä!

Kurssin käynnistäminen

Sydänyhdistykset Tampereella, Vantaalla, Helsingissä, Mäntsälässä ja Harjavallassa ovat tutustuneet Sydänmindfulnesiin järjestämällä kahdeksan kerran kurssin. Palautteiden mukaan kurssit innostivat osallistujia huolehtimaan terveydestään ja antoivat jonkin verran lisää voimavaroja elämään. Kurssin kotiharjoitteet ja materiaali koettiin hyviksi. Valtaosalla osallistujia heräsi kiinnostus sydänyhdistyksen toimintaan laajemminkin.

Huom! Kurssi soveltuu kaikille sydämensä terveydestä kiinnostuneille. Ei tarvitse olla sydänsairautta.

Jos teidän yhdistyksenne on kiinnostunut järjestämään Sydänmindfulness-kurssin, niin voit olla yhteydessä Sydänmindfulness-ohjaajaan ja sovi kurssin järjestämisestä. Jokainen ohjaaja päättää oman maantieteellisen toiminta-alueensa.

Jos teillä olisi kiinnostus käynnistää kurssi, mutta on hankalaa löytää ohjaaja, niin laita viestiä tai soita. Keräämme täällä Sydänliitossa tietoa yhdistyksien kiinnostuksesta ja siten mietimme mahdollisen Sydänmindfulness-ohjaajakoulutuksen järjestämistä.

Ohjaajia ovat

Jotta yhdistyksenne voi näppärästi markkinoida kurssia, on markkinointitoimien tueksi tuotettu kaksi mallimainospohjaa, josta toinen on värillisellä pohjalla ja toinen valkoisella pohjalla. Voitte voi täyttää oman kurssin tiedot mainospohjaan. Mainosta kannattaa jakaa monipuolisesti eri kohderyhmille kuten esimerkiksi terveysasemille, kunnan liikuntatoimelle, yrityksien työterveyshuoltoon, kauppojen ja kirjastojen ilmoitustauluille.

 

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut