Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänviikko / Sydänviikko 2023

Sydänviikko 2023

Sydänviikko lähestyy mukavaa vauhtia. Maaliskuun ajankohtaisissa on tärkeitä asioita Sydänviikon järjestämiseen liittyen.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 19.3.2023
Päivitetty 20.3.2023

Maaliskuun ajankohtaiset asiat

Liikuntatapahtumien kirjaaminen Kiltaan  

Muistattehan kirjata Sydänviikon tapahtumanne Kiltaan ja valita tapahtumaluokitukseksi Sydänviikon ja lajiksi liikunnan. Sydänliiton viestinnällinen kärki on juuri sydänyhdistyksien liikuntatapahtumien markkinoiminen. Tapahtumanne tulevat näkymään Sydänviikon verkkosivujen tapahtumakalenterissa, kun olette valinneet niiden tapahtumaluokitukseksi Sydänviikon. Nimetkää tapahtumanne mahdollisimman selkeästi ja kirjoittakaa tapahtuman kuvaus mahdollisimman kattavasti Kuvaus-osioon. 

Tapahtumien kuviksi kannattaa valita niiden sisältöä parhaiten kuvaavia kuvia Sydänliiton mediapankista. Sydänviikko 2023 -kansiosta löytyy teemaan sopivia kuvia, mutta voitte toki käyttää myös muita Sydänliiton kuvia. Kuvamateriaali täydentyy vielä huhtikuun aikana. 

Yhdistyksien palkitseminen 

Kaikkien Kiltaan liikuntatapahtumansa kirjanneiden yhdistyksien kesken arvotaan 500 euron palkinto, joka mahdollistaa yhdistystä hankkimaan valitsemansa liikuntaan liittyvän hankinnan yhdistykselleen. Samanarvoisen palkinnon saa toinen yhdistys, joka houkuttelee liikuntatapahtumaansa eniten osallistujia suhteessa omaan jäsenmääränsä. Osallistujamäärä tulee kirjata Kiltaan viimeistään 21.5. 

Sydänviikon materiaalit ja ennakkotuotteet

Sydänviikon teemapaketin tilausaika on loppunut. Sydänyhdistyksien tilaamat paketit postitetaan yhdistyksille viikolla 15. 

Yhdistyskaupasta (sydan.fi/yhdistyskauppa) voitte tilata Sydänviikon ennakkotuotteita; juomapullo, narureppu kantokahvoilla ja sydämen muotoinen stressipallo. Nämä tuotteet ovat tilattavissa 1.4. asti.  

Ennakkotuote tarkoittaa sitä, että tuotteen tilaukset toteutuvat, mikäli tilauksia tulee yhteensä vaadittu määrä eli kaikkien sydänyhdistysten ja -piirien tilaukset lasketaan yhteen. Jos niiden yhteismäärä ylittää vaaditun kokonaisminimimäärän, niin kaikkien tilaukset toteutuvat ja tuotteet toimitetaan tilaajille. Tilauksien yhteismäärä vaikuttaa myös hintaan eli mitä enemmän tuotteita yhteensä tilataan, niin sitä edullisemmin pystytte niitä ostamaan. Kannustakaa siis muitakin sydänyhdistyksiä ja -piirejä tilaamaan, jotta saatte kivoja uusia tuotteita Sydänviikolle. 

Nyt on Yhdistyskauppaan saatu myös paljon kysytty tuote, avainkaulanauha. Käykää tilaamassa! 

Sydänviikon liikuntatapahtumiin liittyvät materiaalit on viety kuvapankkiin (sydanliitto.kuvat.fi.). Uusia materiaaleja ovat Tervehdys liikuntatapahtumassa, Frisbeegolfin säännöt ja tilapäisen radan rakentamisohjeet sekä Toiveita sydänyhdistyksen liikuntatoiminnaksi -lomake. Kuvapankin piirit ja yhdistykset -osioon salasana on Sydänyhteisö1. 

Sydänviikon viestintä  

Sydänviikkoa markkinoidaan valtakunnallisesti. Markkinoinnin painotuksia suunnattaan erityisesti niille alueille, joissa Sydänviikon tapahtumia järjestetään. Markkinointi suuntautuu erityisesti sosiaalisen mediaan ja valtakunnallisille uutissivustoille. Mainonnassa kehotetaan tutustumaan Sydänviikon verkkosivujen tapahtumakalenteriin ja sitä kautta sydänyhdistysten paikallisiin tapahtumiin sekä osallistumaan niihin. 

Liiton toimesta tehtävä maksettu markkinointi aloitetaan jo viikkoa ennen Sydänviikon alkua. 

Sydänviikon verkkosivut sydan.fi/sydanviikko avataan viimeistään 5.4.2023. 

Yhdistysten kannattaa markkinoida Sydänviikon tapahtumiaan myös omissa kanavissaan. Sosiaalisessa mediassa kannattaa käyttää mediapankista löytyviä some-kuvia, jotka valmistuvat huhtikuun kuluessa. Mikäli kunnallanne tai asuinalueellanne on omia Facebook-ryhmiä, tapahtumia kannattaa markkinoida myös niissä. Sosiaalisessa mediassa suosittelemme käyttämään aihetunnisteita #sydänviikko ja #liikkuenhyvääsydämelle 

Muistakaa myös hyödyntää paikallismedioidenne ilmaiset tapahtumakalenterit markkinoidessanne tapahtumianne. Ne ovat veloituksettomia ja löytyvät kätevimmin Google-hauilla tai suoraan paikallismedianne verkkosivuilta. 

Valokuvia Sydänviikon tapahtumista 

Muistattehan ottaa valokuvia Sydänviikon liikuntatapahtumistanne. Jos kuvien henkilöt ovat tunnistettavissa selkeästi, pyytäkää kuvittavilta lupa käyttää kuvaa Sydänliiton toiminnassa. Suullinen lupa riittää. Ilahdumme liitossa kovasti, jos lähetätte valitsemanne kuvan osoitteeseen annukka.alapappila@sydanliitto.fi. Liittäkää kuvaan 5-10 lauseen kuvateksti, kuvaajan ja yhdistyksenne nimi. Osa kuvista esitellään Sydän-lehdessä 3/23. Sydän-lehden toimitus muokkaa tarvittaessa kuvatekstiä. 

MobilePay välineenä sydänyhdistyksen omassa varainhankinnassa 

Sydänyhdistykset voivat käyttää omaa MobilePayta varainhankinnassaan myös Sydänviikolla. Lue käytännön ohjeita MobilePayn käytöstä.  

Sydän-lehti 2/23 

Sydän lehti 2/23 ilmestyy 5.4. ja se sisältää runsaasti mielenkiintoista liikunta-asiaa. Lehteä on mainio käyttää mm. Sydänviikon tapahtumissa apuna esim. jäsenhankinnassa. 

Liikkuen hyvää sydämelle -verkkoluento Sydänviikolla 9.5. 

Sydänliitto järjestää Sydänviikon tiistaina 9.5. klo 18 verkkoluennon. Sydänyhdistys voi järjestää tuttuun tapaan verkkoluennon katselutilaisuuden. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen löytävät osoitteessa sydan.fi/verkkoluennot 3-4 viikkoa ennen luentoa.  

Helmikuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikon 2023 teemapaketin viimeinen tilauspäivä on 28.2. Paketin tilaus tapahtuu Sydänkaupassa osoitteessa sydankauppa.fi/.

Sydänviikko on erinomaista aikaa jäsenhankinnalle. Sydänliitto arpoo uusien, 7.-15.5.2023 välillä, liittyvien jäsenten kesken Holiday Club -kylpylälahjakortin. Nyt kaikki mukaan kutsumaan ihmisiä mukaan toimintaan ja liittymään jäseniksi.

Lisäksi nykyiset jäsenet voivat ansaita itselleen Sydän-sukat tuomalla uuden, maksaneen jäsenen mukaan jäseneksi Sydänviikon aikana. Kampanja koskee vain verkossa tehtyjä liittymisiä. Liittyjän tulee ilmoittaa jäsenhankkijan nimi, jäsennumero ja sähköpostiosoite liittymislomakkeelle. Jäsenhankkija saa palkintonsa lähettämällä sähköpostin toukokuun loppuun mennessä osoitteeseen jasenpalvelu@sydanliitto.fi. Sähköpostissa hänen tulee kertoa hankkimansa jäsenen nimi, paikkakunta sekä oma jäsennumeronsa. Palkinnot toimitetaan kesäkuun alussa.

Tammikuun ajankohtaiset asiat

Moni sydänyhdistys on jo käynnistänyt Sydänviikon suunnittelun. Mahtavaa. Mainiota onkin aloittaa suunnittelu ajoissa ja löytää mahdolliset yhteistyökumppanit mukaan suunnittelemaan liikuntatapahtuman sisältöä. Nyt on hyvät mahdollisuudet rakentaa iloinen liikuntatapahtuma ja innostaa laajat joukot osallistujia mukaan.

Sydänviikon vinkkilehtisen tarkoitus on antaa teille ideoita Sydänviikon viettämiseen. Se onkin tullut teille jo postilla. Vihko kertoo, millaista tukimateriaalia tulette saamaan tapahtuman järjestämiseksi. Huomasimme, että vihossa oli Liikkuen hyvää sydämelle – verkkoluennon kohdalla väärä viikonpäivä. Luento pidetään TIISTAINA 9.5. Kiva, jos innostutte järjestämään verkkoluennon katselutilaisuuden omalla paikkakunnallanne.

Sydänviikon teemapaketin tilaus sydänkaupasta tulee tehdä viimeistään 28.2.2023. Mikäli tarvitsette uusia työvaatteita tai haluatte ostaa Sydänviikon liikunta-aiheisia ennakkotilaustuotteita, niin pääsette uuteen Yhdistyskauppaan 23.1.2023 alkaen osoitteesta sydan.fi/yhdistyskauppa. Käyttäjätunnus on tilaukset@sydanliitto.fi ja salasana tuotetilaus55.

Muistattehan, että oma sydänpiirinne tai -alueenne on yhdistyksenne tukena Sydänviikkoon liittyvissä asioissa.

Innostavaa Sydänviikon suunnittelua!

Joulukuun ajankohtaiset asiat

Painettu vinkkivihko postitetaan sydänyhdistyksille, -piireille ja valtakunnallisille jäsenjärjestöille vuodenvaihteessa ja se saapunee perille heti alkuvuodesta. Vihko tarjoaa vinkkejä Sydänviikon järjestämiseksi ja esittelee, mitä materiaaleja Sydänviikon paketti sisältää Liikkuen hyvää sydämelle -liikuntatapahtuman järjestämiseksi. Sydänviikon paketit ovat tilattavissa helmikuun ajan eli tilaus on tehtävä viimeistään 28.2.2023. Lataa vinkkivihko ja lue lisää.

Lataa Sydänviikon vinkkivihko 2023

Nu är det möjligt att ladda ner Hjärtveckans tips 2023. Det tryckta häftet skickas i början av januari till hjärtföreningar, -distrikt och nationala medlemsorganisationer. Ladda ner Hjärtveckanstips och läs mer.

Ladda ner Hjärtveckanstips 2023

 

Marraskuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikko lähestyy päivä päivältä. Mukavaa, jos olette ottaneet Sydänviikon viettämisen Liikkuen hyvää sydämelle -teemalla mukaan vuoden 2023 suunnitelmiinne.  Tuttu Sydänviikon vinkkivihko yhdistyksenne suunnittelun tueksi valmistuu joulun alla ja se postitetaan teille vielä ennen vuodenvaihdetta. Kevätpuolella tapahtumaviikon suunnittelu onkin hyvä käynnistää ajoissa.

Liikkuen hyvää sydämelle -paketti tulee sisältämään aineisto ja materiaalia, joiden avulla yhdistyksenne olisi sujuva järjestää liikuntatapahtuma. Paketti sisältää julisteita, valmiin lihaskunto-, venyttely- ja rentoutusmateriaalin, sydan.fi-kortteja, Tervetuloa jäseneksi -lehtisiä, ilmapalloja, merkitsemisnauhaa ja palkinnon liikuntatapahtuman aikana arvottavaksi. Sydänliiton mediapankkiin kootaan kevään aikana monenmoista materiaalia tapahtuman järjestämisen tueksi.

Suomen Frisbeegolfliitto ja Suomen Latu pääsevät viestimään omille seuroilleen ja yhdistyksilleen viimeistään joulun jälkeen Sydänviikosta ja siihen liittyvästä mahdollisesta yhteistyöstä sydänyhdistyksen kanssa. Jos päätätte pyytää niiltä esimerkiksi ohjaajaa poluille tai frisbeegolfiin, niin keskustelu yhteistyöstä on hyvä aloittaa heti tammikuussa.

Huom! Järjestötiedote muistuttaa joka kuukauden 20. päivänä tuoreista kuulumisista myös Sydänviikon suunnittelun liittyen.

​Lokakuun ajankohtaiset asiat

Sydänviikolla on tarkoitus houkutella erityisesti sydänsairautta sairastavia ja heidän läheisiään liikkumaan yhdessä samalla tutustuen yhdistyksenne toimintaan. Teillä yhdistyksillä on mahdollisuus järjestää rennon letkeä liikuntatapahtuma, jossa osallistujat voisivat kokea onnistumista, jaksamista ja rohkeutta liikkua sairaudesta huolimatta.  Tapahtumassa voisi olla mahdollisuus tutustua monille uusiin liikuntamuotoihin.

Tutun Sydänviikon vinkkivihkon myötä te yhdistykset saatte vinkkejä, kuinka järjestää liikuntatapahtuma, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan esimerkiksi frisbeegolfiin ja porrasliikuntaan. Ideoita tarjotaan myös siihen, kuinka luonnossa poluilla liikkuminen voi olla mukavaa.

Paikallisia luontevia yhteistyökumppaneita tapahtuman järjestämisessä voivat olla esimerkiksi paikallinen latuyhdistys, frisbeegolf-seura ja kunnan liikuntapalvelut.

Liikuntatapahtumassa on mahdollista esitellä oman yhdistyksen liikuntatoimintaa ja myös muuta toimintaa. Jäsenhankintaan ja yhdistyksen omaan varainhankintaan saatte ideoita vinkkivihkossa. Vinkkivihko toimitetaan teille yhdistyksille tammikuussa.

Jo nyt voi olla hyvä hetki pistää ajatukset liikkeelle Liikkuen hyvää sydämelle -Sydänviikon viettämiseksi 7.-14.5.2023. Mahdollisille paikallisille yhteistyökumppaneille voitte jo kertoa suunnitelmistanne hyvissä ajoin.

Yhdessä saamme aikaan mukavaa liikettä keväisessä ulkoilmassa luonnon helmassa.

 

 

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut