Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista maaliskuu 2021 / Sydänviikon varainhankintavinkit

Sydänviikko on pian tulossa, joten tässä käyttöön muutama vinkki varainhankintanne avuksi.

Tänä vuonna kannustamme erityisesti digitaalisten varainhankintakeinojen hyödyntämiseen, koska tilanne koronan vuoksi on haasteellinen ja perinteisten varainhankintakeinojen toteuttaminen voi olla vaikeaa.

Tilaa yhdistyksellenne oma Mobile Pay -lyhytnumero

Jokainen yhdistys saa halutessaan oman viisinumeroisen MobilePay -lyhytnumeron, jolla voi kerätä lahjoituksia yhdistyksille ilman käteistä. MobilePay on helppo ja kätevä maksuvälinesovellus, jonka avulla mobiilimaksaja voi lahjoittaa haluamansa summan omalla älypuhelimellaan. Tätä kannattaa kokeilla! Numeron voi tilata myynnistä Tiinalta laittamalla sähköpostia osoitteeseen tilaukset@sydanliitto.fi

Mobile Pay -numeron voi laittaa esimerkiksi yhdistyksen verkkosivuille. Muista lisätä alapuolelle Sydänliiton rahankeräyslupatieto. Se täytyy olla aina esillä lahjoituspyynnön yhteydessä.

Sydänliiton rahankeräyslupa on RA/2020/1053. Sydäntyölle tehdyt lahjoitukset ohjataan sydänterveyden edistämiseen, sairastuneiden tukemiseen sekä hoidon ja kuntouksen parantamiseen.

Lipaskeräyksen yhteydessä numeron voi pitää esillä mukana tulevan hyllypuhujan avulla. Kohdatessa voi kannustaa MobilePay -lahjoitukseen esimerkiksi näin: ”Jos sinulla on käytössä MobilePay-sovellus, voit tehdä lahjoituksen myös sen kautta tähän numeroon xxxxx”.

Aiemmat Mobile Pay -numerot ovat edelleen voimassa eli uutta ei tarvitse tilata, jos yhdistyksenne otti sen käyttöön esimerkiksi viime vuonna.

Perusta Oma sydän -keräys verkkoon

Oma sydän -keräys on kuin sähköinen keräyslipas. Nyt voit perustaa yhdistyksellenne Sydänviikoksi Oma Sydän -keräyksen ja aloittaa verkossa varainhankinnan yhdistyksenne toiminnan tueksi. Tietoa omasta keräyslippaasta voi jakaa eri kanavissa: verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla. 

Näin helposti keräyksen perustaminen käy:  

  1. Sopikaa ensin, kuka piiristä/yhdistyksestä on keräyksen vastuuhenkilö. Ilmoita vastuuhenkilö Sydänliittoon.  
  2. Mene osoitteeseen oma.sydan.fi ja aloita keräyksen perustaminen Sydänviikon keräyskohteen alle
  3. Täytä yhdistyksesi tiedot ja keräystavoite, sekä kerro tarinanne – miksi haluatte kerätä rahaa 
  4. Ja mikä tärkeintä: jaa tietoa keräyksestä ja kutsu ystävät sekä lähipiiri mukaan hyvän sydämen puolesta.  
  5. Kiitä aina lahjoittajia. Omalla keräyssivulla näet heti ystäviesi lahjoitukset ja viestit, joihin voit vastata siellä.  

Lisää vinkkejä Oma keräykseen liittyen voit lukea Yhdistyspalvelusta.

 

Lipaskeräys

Sydänliiton keräyslippaat ja uudet lupatarrat löytyvät Sydänkaupasta. Jos päätätte toteuttaa lipaskeräyksen, tilatkaa lippaat hyvin ajoin ennen keräyksen alkamista. Sydänviikon vuoksi toimitukset saattavat viivästyä. Vuoden alusta tuli voimaan uusi keräyslupa, joten varmistathan lippaaseen voimassa olevan keräystarran.

Muista myös huolehtia turvaväleistä ja suojauksesta lipaskeräystä toteutettaessa. Näin korona-aikana maskin tai suojavisiirin käyttö on todella tärkeää, vaikka lahjoittaminen tapahtuu lipaskeräyksessä yleensä nopeasti ja ilman läheistä ihmiskontaktia.

Keräyksen voi toteuttaa myös yhteistyössä paikallisen yrityskumppanin, esimerkiksi apteekin kanssa. Lippaan voi sijoittaa vaikkapa kassalle tai vastaanottoon. Lukollisia ketjuja voi ostaa esimerkiksi rautakaupasta.

 

Jos kaipaat apua Sydänviikon varainhankinnassa tai neuvoja uusien keräystapojen käytössä, olethan yhteydessä!

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut