Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista lokakuu 2021 / Sydänyhteisön kulttuurikampanja on käynnissä

Sydänyhteisön kulttuurikampanja on käynnissä

Sydänyhteisön oma #100kulttuuritapahtumaa-kampanja on käynnissä ja Kulttuurigaalan Kulttuurin hyvinvointi -palkintoluokan finalistit julkistettiin.

Käynnistimme kesän jälkeen sydänyhteisön oman #100kulttuuritapahtumaa-kampanjan, jonka tavoitteena on nostaa yhdistystemme aktiivista kulttuuritoimintaa sekä kulttuurin terveysvaikutuksia esille.

Lisäksi kannustamme sydänyhdistyksiä jatkamaan erilaisten, yhdistyksen itsensä kokoisten kulttuuritapahtumien ja -tempausten järjestämistä sekä tuomaan ne esille sosiaalisessa mediassa #100kulttuuritapahtumaa-tunnisteella. Näin koko sydänyhteisön vaikuttava työ sydänterveyden ja kulttuurin yhdistäjinä on mahdollista viestiä myös yhteisömme ulkopuolelle.

Kulttuurin käsitämme hyvin laajasti erilaisena luovana toimintana tai sen seuraamisena. Kulttuuritoimintaa voi olla esimerkiksi lukupiiri, laulutuokiot nuotiolla, runoraadit, valokuvauskilpailut tai vaikkapa retket erilaisten kulttuuriesityksen yleisöiksi.

#100kulttuuritapahtumaa-kampanja on paitsi sydänyhteisömme sisäinen kampanja, mutta myös keinomme näkyä isona kokonaisuutena. Kampanjan tavoitteena on, että yli kahdessa sadassa sydänyhdistyksessämme järjestetään tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä 100 kulttuuriaiheista tapahtumaa tai tempausta. Tavoite ei määrällisesti ole korkea. Se saavutetaan luultavasti lähes itsestään, mutta liian tiukkaa määrällistä tavoitetta tärkeämpää on tuoda sydänyhdistysten työ tälläkin saralla näkyväksi, tehdä monipuolista toimintaamme tutuksi sekä houkutella sillä uusia jäseniä ja vapaaehtoisia mukaan toimintaamme.

Sydänyhdistykset voivat halutessaan hyödyntää myös muiden sydänyhdistysten jo toteuttamia kulttuuritapahtumien ja -tempausten ideoita ja toteutuksia. Sydänpiirien avulla olemme keränneet jo muutamia kulttuuritoiminnan ideoita Yhdistyspalvelun ideakorteiksi Kulttuuri-aihealueen alle ja lisää on tulossa syksyn mittaan. Miten olisi esimerkiksi Satumetsä-tapahtuma lapsiperheille, jossa kulttuurielämyksistä voi nauttia luonnossa liikkuen?

Kulttuuritapahtumien ja -tempausten viestinnän tueksi olemme kuvauttaneet muutamia uusia kulttuuriaiheisia kuvia, jotka löytyvät Mediapankin Piirit ja yhdistykset -osiosta Kulttuuri-kansiosta.

Muistakaa kirjata tapahtumanne myös Kiltaan käyttäen tapahtumalajina Kulttuuria.

Syksyn 2021 kulttuuriteema huipentuu Kulttuurigaalassa 25.11.2021, jossa Sydänliitto palkitsee Kulttuurin hyvinvointi -palkintoluokan kummina sen voittajan. Kulttuurigaalan 19.10. pidetyssä tilaisuudessa julkistettiin palkintoluokan kolme finalistia. Lue lisää finalisteista.

#100kulttuuritapahtumaa

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut