Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista kesäkuu 2020 / Sydänyhteisön toimintavinkit -lehtinen ilmestyy viikolla 34

Sydänyhteisön toimintavinkit -lehtinen ilmestyy viikolla 34

Yhteiskunta muuttuu ja haastaa aika ajoin myös koko sydänyhteisöä keksimään uusia toimintatapoja, joilla tavoittaa ihmisiä.

Markku Holmi
Julkaistu 16.6.2020

Koronan aiheuttama poikkeustilanne ja sen rajoitteet pysäyttivät perinteisen yhdistystoiminnan, joten monissa yhdistyksissä on otettu uusia toimintatapoja käyttöön. Esimerkkeinä näistä on verkossa tapahtuvat kerhot ja tapahtumat, paikallisvaikuttaminen tai vaikka puhelimella tai sen sovelluksella tapahtuva toiminta.

Hyvät kokemukset poikkeusajan etätoiminnasta osoittavat, että sydänyhdistykset ovat tärkeitä korona-aikanakin. Sydäntyön merkitys vain korostuu ja on tärkeää luoda paikkoja, joissa ihmiset pääsevät kohtaamaan toisiaan ja jakamaan elämää.

Metrin päässä kaverista

Sydänyhteisön toimintavinkit -lehtinen on ideoitu ja koottu yhdessä. Hyviä toimintatapoja on kartoitettu yhdistyksiltä ja piireiltä. Vinkkilehtisessä on sekä uusia että menneiltä vuosilta kerättyjä ideoita, jotka ovat jääneet mieleen mukavina ja helppoina toteuttaa. Mielen hyvinvointiin, liikkumiseen, ravitsemukseen ja vertaistukeen liittyvät toimintaideat ovat sellaisia, joita voi toteuttaa omatoimisesti tai läheisen ihmisen kanssa tai myös ryhmässä, jos tilanne sen sallii.

Lähetämme painetun toimintavinkit-lehtisen jokaiseen yhdistykseen maapostilla viikolla 34. Lehtisessä on vain osa toimintaideoista. Mikäli kaipaat lisää vinkkejä, löydät niitä jo nyt ideakortteina Yhdistyspalvelu-sivulta. Valitse sivun ylävalikosta toiminta->toimintaideoita. Merkitse avautuneella sivulla aihealueeksi Metrin päässä kaverista, jolloin löydät erityisesti tulevaan syksyyn sopivia vinkkejä yhdistyksen toiminnaksi. Painetussa vinkkilehtisessä ja Yhdistyspalvelu-sivun ideakorteista löytyvät ohjeet toimintalukujen kirjaamiseen.

Kannustamme sydänyhdistyksiä ja koko sydänyhteisöä ottamaan rohkeasti käyttöön uusia ja hyväksi koettuja toimintaideoita. Tehdään sydäntyö yhdessä näkyväksi!

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut