Hyppää sisältöön

Syksyn yhdistysliikunta

Syksy on mukavaa aikaa yhdistysliikunnalle. Tarjolla on mm. etäjumppaa ja verkkoluentoja jäsenille tarjoiltavaksi sekä koulutusta yhdistyksen liikunta-aktiiveille. Tutustupa vinkkeihin ja vie viestiä eteenpäin omassa yhdistyksessäsi.

Annukka Alapappila, Liikunta-asiantuntija
Julkaistu 19.8.2021

Luonnon liikuttava voima -kokeillaan uutta -verkkoluento 30.8. klo 18-19

Luonto kutsuu meitä kaikkia liikkumaan. Hienoa, jos yhdistyksenne markkinoi omalla paikkakunnallaan verkkoluentoa ja myös välittää ilmoittautumislinkkiä oman yhdistyksen jäsenille ja kaikille mahdollisille kiinnostuneille. Luennossa keskustellaan liikuntalajeista, jotka vievät  elämysmatkalle upeaan suomalaiseen luontoon – vaikkapa melomaan, polkujuoksemaan, pelaamaan frisbeegolfia, geokätköilemään luoliin tai talviuimaan paukkupakkaseen. Asiantuntijoina Suomen Ladusta aikuisliikunnan vastaava Hanna Okkonen ja Sydänliitosta liikunta-asiantuntija Annukka Alapappila.

Tästä linkistä löytyy lisätietoa ja ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan verkkoluennolle

Millainen on metsäsuhteesi – verkkoluento 31.8. kello 18-19

Hengitysliitto kutsuu sydänyhdistykset mukaan verkkoluennolle. Meillä suomalaisilla on erilaisia suhteita metsään. Tule pohtimaan ja testaamaan, millainen on oma metsäsuhteesi. Löytyykö sinusta seesteistä ylläpitäjää vai energistä seikkailijaa? Asiantuntijana Sirpa Kärkkäinen, johtava asiantuntija, Suomen Metsäyhdistys. Osallistu etäluennolle tästä.

Hienoa, jos yhdistyksenne välittää myös tätä ilmoittautumislinkkiä jäsenilleen ja kaikille muillekin kiinnostuneille.

Vie vanhus ulos -kampanja 8.9.-8.10.

Ikäinstituutti Vie vanhus ulos -kampanja kutsuu jälleen vapaaehtoisia ulkoiluapua tarvitsevien iäkkäiden avuksi. Tänä vuonna kirjataan yhteiseen ulkoilupottiin ulkoilukertojen lisäksi kertyneet kävelykilometrit. Ulkoilla voi oman vanhemman, naapurin tai vaikka läheisen palvelutalon asukkaan kanssa. Lisätietoa www.vievanhusulos.fi

Mukavaa, jos Sydänyhdistys markkoinoi kampanjaa ja kannustaa jäseniään viemään ulkoiluapua tarvitsevia iäkkäitä ulos.

Luontoliikuntaohjelma sydänyhdistyksille

Luontoliikuntaohjelma tarjoaa 48 luontoliikuntavinkkiä ohjeineen. Luontoliikuntaohjelma on tarkoitettu sydänyhdistysten virikkeeksi luontoliikunnan lisäämiseksi. Jokainen kuukausi sisältää kestävyysliikuntaa, lihasvoima- tai liikkuvuusharjoitteita, rentoutumisharjoituksia sekä ryhmässä uuden luontoliikuntalajin kokeilua. Ohjelman on tuottanut Varsinais-Suomen Sydänpiirin Luontoliikuntaa sydämeen ja mieleen -hanke.

Yhdistys voi hyödyntää vinkkejä omassa toiminnassaan. Liikunnan vertaisohjaajille ohjelma on varmasti suureksi avuksi.

Pelaa liikkuen -vinkkipäivät

Hengitysliitto kutsuu sydänyhdistykset mukaan pelaamaan tuttuja lautapelejä liikunnallisina versioina. Iltapäivän aikana kokeillaan, millaista on toimia itse pelinappulana ja miten näitä pelejä voi toteuttaa yhdistysten tilaisuuksissa. Esimerkkejä liikunnallisista lautapeleistä ovat mm. Kimble, muistipeli ja ristinolla.  Koulutus on tarkoitettu paikallisyhdistysten liikunnan vertaisohjaajille tai siksi aikoville.

Pelaa liikkuen – vinkkipäivät 23.9. Kokkolassa

Pelaa liikkuen – vinkkipäivä 9.10. Oulussa

Virkeyttä viideltä – etäjumpat   

Hengitysliiton järjestämät kevyet etäjumpat jatkuvat keskiviikkona 1.9. klo 17. Luvassa mm. hengitysharjoituksia, Asahia ja harjanvarsijumppaa. Osallistuminen ja lisätietoja: www.hengitysliitto.fi/tapahtumat. Tapahtumatyypiksi kannattaa valita liikuntatapahtuma, jolloin kaikki etäjumpat löytyvät listana.

Yhdistys voi mainiosti jakaa tätä linkkiä jäsenilleen, jotta he voivat osallistua etäjumppaan.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset