Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista joulukuu 2021 / Tärkeää tietoa ja tarkistettavia asioita yhdistyksille

Tärkeää tietoa ja tarkistettavia asioita yhdistyksille

Ohessa tietoa ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Toivomme, että huomioitte asiat yhdistyksessänne ja viette tarvittaessa viestiä eteenpäin jäsenillenne.

Markku Holmi
Julkaistu 17.12.2021

1. Jäsenlaskut ja -kortit Sydän-lehdessä nro 1

Haluamme muistuttaa, että jäsenlaskut ja -kortit lähetetään jäsenille Sydän-lehden numero 1 etuliitteen mukana. Sydän-lehti numero 1 ilmestyy 26.1.2022 ja jäsenmaksujen eräpäivä on viikolla 7.

Jos jäsen on tilannut jäsenlaskunsa e-laskuna, saa hän laskun omaan verkkopankkiinsa tammikuun toisella viikolla. E-laskuna jäsenmaksunsa tilanneille on Sydän-lehden mukana tulleessa tilisiirrossa jäsenlaskun summana on merkintä xxx, jotta kukaan ei maksaisi jäsenmaksua kahteen kertaan.

Tiedottakaa yhdistyksenne jäseniä asiasta

Muistuttakaa yhdistyksenne jäseniä jäsenlaskusta ja -kortista esimerkiksi jäsentiedotteissa ja tapahtumissa.

2. Sydän-lehtien ilmaistilauksiin muutos 1.1.2022 alkaen

Sydänpiirit ja -yhdistykset sekä valtakunnalliset jäsenjärjestöt ovat saaneet Sydän-lehtiä jäsenmääriensä mukaan ilmaiskappaleina eli nipputilauksina Postin kimpputilauspalvelua käyttäen. Posti lopettaa kyseisen palvelun 31.12.2021.

Jatkossa ilmaistilaukset toimitetaan Postin postipakettipalvelulla. Palvelu on lähes kolme kertaa kalliimpi kuin kimpputilauspalvelu, joten joudumme tekemään muutoksia ilmaisjakeluun ja lehtien määriin.

Listaus ilmaisjakeluista ja määristä 1.1.2022 alkaen

  • Piirit ja valtakunnalliset sekä isot yhdistykset (yli 700 jäsentä) saavat jatkossa 100 kpl ilmaisia lehtiä per numero. Nämä toimitetaan Postin express-paketteina. Paketit toimitetaan perille asti, mutta se edellyttää, että lähetystiedoissa on puhelinumero ja sähköpostiosoite ja pakettia on joku vastaanottamassa, eli kuittaamassa saaduksi.
  • Keskikokoisten yhdistysten (700-200 jäsentä) ilmaislehtien lukumäärä on 30 kpl per lehti. Lehdet toimitetaan postipakettina, mikä vaatii vastaanotajalta postitusosoitteen lisäksi vähintään puhelinnumeron, mihin tulee tieto, että paketti on noudettavissa postista.
  • Pienten yhdistysten (alle 200 jäsentä) ilmaislehtien lukumäärä on 10 kpl per lehti. Lehdet toimitetaan pikkupaketteina, mikä ei vaadi kuin osoitteen ja nämä toimitetaan painosta perille asti. Paketin pitää mahtua postiluukusta ja se saa painaa maksimissaan 2kg.

Jos joku haluaa tilata extra-lehtiä, on tämä mahdollista ja ne maksavat 0,65 €/kpl. Extra-lehtien tilaukset on tehtävä etukäteen, vähintää kolme viikkoa ennen kunkin Sydän-lehden ilmestymistä. Sydän-lehden ilmestymisaikataulu löytyy tästä linkistä.

Huomio!

  • Tarkastakaa (varsinkin isot ja keskikokoiset yhdistykset), että Killasta löytyy yhdistyksenne postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, koska ilman niitä ei Sydän-lehtiä voida toimittaa perille.
  • Jos ilmaisjakelussa on jotain ongelmia tai haluatte tehdä lisätilauksia, niin olkaa yhteydessä jasenpalvelu@sydanliitto.fi

3. Muutoksista ilmoittaminen

Luottamustoimissa tapahtuvat muutokset pyydämme kirjaamaan Kilta-järjestelmään, jotta saamme jatkossakin luottamustoimia koskevat tiedot ja viestit oikeille henkilöille.

Lisäksi ilmoitattehan myös mahdollisista yhdistystänne koskevista muutoksista. Muutokset voivat liittyä esim. toiminnan yhdistämiseen toisen yhdistyksen kanssa, toiminnan mahdolliseen lakkautusuhkaan tai johonkin muuhun muutokseen, joka vaikuttaa yhdistyksenne toimintaan.

Muistattehan, että muun muassa sääntö- ja nimenkirjoitus -muutoksista pitää ilmoittaa PRH:lle (Patentti- ja rekisterihallitus) yhdistysrekisteriin. Muutosilmoitukset voi tehdä helposti verkossa https://www.prh.fi/fi/yhdistysrekisteri.html

Ota rohkeasti yhteyttä Tiinaan tiina.vuorinen@sydanliitto.fi, jos muutosasiat askarruttavat yhdistystänne!

 

Kiitos kaikille yhdistyksille kuluneesta vuodesta!

Toivotamme järjestöpalveluina oikein rauhallista ja hyvää joulua

sekä menestystä ja toiveikkuutta vuodelle 2022!

joulupuuroa

Kuva: Sydänmerkki / Suvi Laine

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut