Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista helmikuu 2022 / Järjestötyöpalkinnosta, jäsenmaksuista ja jäsentietomuutoksista

Järjestötyöpalkinnosta, jäsenmaksuista ja jäsentietomuutoksista

Ohessa löytyvät tärkeät tiedotteet järjestötyöpalkintohausta, jäsenmaksuprosessista ja jäsentietomuutosten tekemisestä. Toivomme, että huomioitte asiat yhdistyksessänne ja viette tarvittaessa viestiä eteenpäin jäsenillenne.

Markku Holmi
Julkaistu 18.2.2022
Päivitetty 21.2.2022

1. Hae järjestötyöpalkintoa 28.2. mennessä

Sydänliitto kannustaa ja palkitsee vuosittain hyvistä toimintaideoista järjestötyöpalkinnolla (kunniakirja ja stipendi). Palkintoa voivat hakea niin pienet kuin isot yhdistykset, sydänkerhot ja valtakunnallisten sydänjärjestöjen paikalliset toimijat.

Onko yhdistyksesi seuraava järjestötyöpalkinnon saaja? Hakekaa rohkeasti palkintoa.

Lue lisää ja hae täältä

2. Jäsenmaksujen maksaminen ja muistutusprosessi 2022

Jäsenlaskut postitettiin Sydän-lehden nro 1 mukana tammikuussa. Jäsenlaskuissa eräpäivä oli porrastetusti viikolla 7. Alla tietoa jäsenmaksujen muistuttamisprosessista.

Tekstiviestimuistutus maaliskuussa

Prosessimme mukaisesti jäsenmaksunsa maksamattomia jäseniä muistutetaan automaattisesti maaliskuun lopussa tekstiviestimuistutuksilla. Tarkempi tekstiviestin lähettämisen ajankohta ilmoitetaan maaliskuun järjestötiedotteessa. Tekstiviestissä näkyy selkeästi lähettäjänä Suomen Sydänliitto ja siitä löytyy maksuun tarvittavat tiedot.

Tekstiviestimuistutus ei välttämättä tavoita kaikkia maksamattomia jäseniä, koska puhelinnumeroja ei ole saatavilla, numero on virheellinen tai numero saattaa olla salainen.

Paperinen muistutuslasku toukokuussa

Jäsenet, jotka eivät ole saaneet tekstiviestimuistutusta jäsenmaksusta tai eivät ole laskua jostain syystä maksaneet, saavat paperisen muistutuslaskun. Paperinen jäsenmaksujen muistutuslasku postitetaan kaikille maksamattomille jäsenille toukokuun loppuun mennessä. Tarkasta päivämäärästä tulemme tiedottamaan lähempänä ajankohtaa.

Toivoisimme, että yhdistykset tarkkailisivat omaa jäsenmaksutilannetta Kilta-järjestelmästä ja muistuttaisivat tarvittaessa maksamattomia jäseniään jäsenmaksuistaan.

3. Jäsentietomuutokset

Osoitteenmuutos

Sydänliitolla on postin kanssa ylläpitomuutospalvelusopimus. Postin palvelun kautta tulee Kilta-järjestelmäämme automaattisesti tieto jäsenemme virallisesta osoitteenmuutoksesta. Samoin päivityspalvelun kautta saamme kuolintietoilmoitukset. Päivityspalvelu ei kuitenkaan ole sataprosenttisen varma. Tämän vuoksi kannattaa tarkistaa jäsenyyksiin tulevat muutosilmoitukset.

Yhdistyksen vaihdos

Jos jäsen muuttaa toiselle paikkakunnalle ja haluaa tehdä myös yhdistyksen vaihdoksen, pitää tästä ilmoittaa erikseen. Yhdistyksiä emme voi vaihtaa automaattisesti. Yhdistysten vaihtoja voidaan tehdä sydänpiireissä tai -liitossa.

Yhdistyksien vaihdoksissa kesken jäsenkautta toimitaan seuraavasti:

  • Jos jäsen ei ole maksanut kyseisen vuoden jäsenmaksua, päätetään vanhan yhdistyksen jäsenyys heti ja laitetaan uusi jäsenyys voimaan haluttuun yhdistykseen. Tällöin jäsen ei saisi maksaa vanhan yhdistyksen nimellä tullutta jäsenlaskua, vaan hänen pitäisi odottaa uuden yhdistyksen nimissä tulevaa jäsenlaskua ja -korttia. Näin saamme jäsenet kirjattua oikeisiin yhdistyksiin virallisiksi jäseniksi heti, eikä jäsenen tarvitse maksaa kahteen eri yhdistykseen jäsenmaksua kyseiseltä vuodelta.
  • Jos jäsen on ehtinyt maksaa vanhan yhdistyksen jäsenyyden kyseiseltä vuodelta, päätetään tämä jäsenyys vasta vuoden vaihteessa ja laitetaan uusi jäsenyys alkamaan seuraavan vuoden 1. päivänä. Tällä estetään se, että jäsenen ei tarvitse maksaa kahta jäsenmaksua samalta vuodelta.

Muutoksien tekeminen

Yhdistykset voivat tehdä kaikki muutokset Kilta-jäsenrekisteriin, jotka koskevat omia jäseniä. Yhdistysvaihdoksissa ja muissa jäsenyyteen liittyvissä muutoksissa voit myös hyödyntää muutoslomaketta, jonka kautta tehdyt muutokset saamme suoraan Kilta-järjestelmään. Muutoslomaketta jäsen voi käyttää omaa jäsenyyttä liittyvissä muutoksissa tai silloin, jos aktiivitoimihenkilöllä ei ole Kilta-oikeuksia.

Hyödynnä muutoslomaketta jäsenyyteen tai yhdistysvaihdoksiin liittyvissä muutoksissa

4. Iso kiitos kaikille toimintatiedustelun täyttäneille

Toimintatiedustelun täyttäminen yhdistyksissä on iso osa jokavuotisia tiedonkeruun talkoita. Työ jatkuu nyt kerätyn tiedon työstämisellä ja analyysilla, jonka jälkeen se pääsee toimittamaan virkaansa mm. erilaisissa toimintakertomuksissa, raporteissa ja hakemuksissa.

Sydämellinen kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille!

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut