Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista tammikuu 2022 / Tärkeää tietoa yhdistyksille ja jäsenille

Tärkeää tietoa yhdistyksille ja jäsenille

Ohessa tietoa ajankohtaisista ja tärkeistä asioista. Toivomme, että huomioitte asiat yhdistyksessänne ja viette tarvittaessa viestiä eteenpäin jäsenillenne.

Markku Holmi
Julkaistu 19.1.2022

1. Jäsenlaskut ja -kortit Sydän-lehdessä nro 1

Jäsenlaskut ja -kortit toimitetaan kaikille jäsenille Sydän-lehden numero 1 etuliitteen mukana. Sydän-lehti numero 1 ilmestyy 26.1.2022 ja jäsenmaksujen eräpäivä on porrastettu piireittäin ja ne osuvat viikolle 7.

Jos jäsen on tilannut jäsenlaskunsa e-laskuna, on hän saanut laskun omaan verkkopankkiinsa tammikuun toisella viikolla. E-laskuna jäsenmaksunsa tilanneille on Sydän-lehden mukana tulleessa tilisiirrossa jäsenlaskun summana merkintä xxx, jotta kukaan ei maksaisi jäsenmaksua kahteen kertaan.

Tiedottakaa yhdistyksenne jäsenille asiasta

Muistuttakaa yhdistyksenne jäseniä jäsenlaskusta ja -kortista esimerkiksi jäsentiedotteissa ja tapahtumissa.

2. Toimintatiedustelu on auki

Muista vastata Sydänyhdistysten toimintatiedusteluun 15.2. mennessä! Lisätietoa, ohjeet ja vastauslinkin löydätte täältä.

3. Järjestötyöpalkintohaku käynnissä 1.1.-28.2.2022

Sydänliitto kannustaa ja palkitsee vuosittain hyvistä toimintaideoista järjestötyöpalkinnolla (kunniakirja ja stipendi). Palkintoa voivat hakea niin pienet kuin isot yhdistykset, sydänkerhot ja valtakunnallisten sydänjärjestöjen paikalliset toimijat.

Onko yhteisönne seuraava järjestötyöpalkinnon saaja? Hakekaa rohkeasti palkintoa.

Lue lisää hakemisesta ja kriteereistä täältä.

4. Sydän-lehtien ilmaistilauksiin muutos 1.1.2022 alkaen

Sydänpiirit ja -yhdistykset sekä valtakunnalliset jäsenjärjestöt saavat Sydän-lehtiä jäsenmääriensä mukaan ilmaiskappaleina. Aikaisemmin nämä toimitettiin nipputilauksina Postin kimpputilauspalvelulla. Posti lopetti palvelun 31.12.2021.

Jatkossa ilmaistilaukset eli nipputilaukset toimitetaan Postin postipakettipalvelulla. Palvelu on lähes kolme kertaa kalliimpi kuin kimpputilauspalvelu, joten joudumme tekemään muutoksia ilmaisjakeluun ja lehtien määriin.

Listaus ilmaisjakeluista ja määristä 1.1.2022 alkaen

  • Piirit ja valtakunnalliset sekä isot yhdistykset (yli 700 jäsentä) saavat jatkossa 100 kpl ilmaisia lehtiä per numero. Nämä toimitetaan Postin express-paketteina. Paketit toimitetaan perille asti, mutta se edellyttää, että lähetystiedoissa on puhelinnumero ja sähköpostiosoite ja pakettia on joku vastaanottamassa, eli kuittaamassa saaduksi.
  • Keskikokoisten yhdistysten (700–200 jäsentä) ilmaislehtien lukumäärä on 30 kpl per lehti. Lehdet toimitetaan postipakettina, mikä vaatii vastaanottajalta postitusosoitteen lisäksi vähintään puhelinnumeron, mihin tulee tieto, että paketti on noudettavissa postista.
  • Pienten yhdistysten (alle 200 jäsentä) ilmaislehtien lukumäärä on 10 kpl per lehti. Lehdet toimitetaan pikkupaketteina, mikä ei vaadi kuin osoitteen ja nämä toimitetaan painosta perille asti. Paketin pitää mahtua postiluukusta ja se saa painaa maksimissaan 2 kg.

Extra-lehtien tilaus

Jos joku haluaa tilata extra-lehtiä, on tämä mahdollista ja ne maksavat 0,65 €/kpl ja ne toimitetaan 10 kpl:n nipuissa. Extra-lehtien tilaukset on tehtävä etukäteen, vähintään kolme viikkoa ennen kunkin Sydän-lehden ilmestymistä. Sydän-lehden ilmestymisaikataulu löydät tästä linkistä.

Huomio!

  • Koska ilmaistilauksien postittaminen on jatkossa paljon kalliimpaa, niin pyydämme, että jokainen yhdistys ja varsinkin isot ja keskikokoiset yhdistykset tulette tarkastamaan yhteystietonne Kilta-järjestelmästä. Kaikilta yhdistyksiltä Killasta pitäisi löytyä ainakin osoite, mutta isoilta ja keskikokoisilta yhdistyksiltä sieltä pitää löytyä lisäksi puhelinnumero ja sähköpostiosoite, koska ilman niitä ei Sydän-lehtiä voida toimittaa perille.
  • Jos ilmaisjakelussa on jotain ongelmia tai haluatte tehdä lisätilauksia, niin olkaa yhteydessä jasenpalvelu@sydanliitto.fi

 

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut