Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista tammikuu 2023 / Tervetuloa mukaan toteuttamaan Sepelvaltimotautikampanjaa 27.2.-31.3.2023

Tervetuloa mukaan toteuttamaan Sepelvaltimotautikampanjaa 27.2.-31.3.2023

Sydänliitto kutsuu sydänyhdistyksiä, -piirejä ja -alueita mukaan valtakunnalliseen Sepelvaltimotautikampanjaan. Tehdään yhdessä hieno kampanja.

Annukka Alapappila, asiantuntija, järjestötoiminnan sisällöt ja liikunta
Julkaistu 20.1.2023
Päivitetty 31.1.2023

Kampanjan kohderyhmänä ovat sairastuneet ja heidän läheisensä, terveydenhuollon ammattilaiset sekä päättäjät. Sen tavoite on tukea sairastunutta elämässä sairauden kanssa ja sitouttaa sen hoitoon ml. terveisiin elintapoihin.

Sydänyhdistyksillä on mukava mahdollisuus järjestää kampanjaan liittyviä tapahtumia omalla paikkakunnallaan sekä osallistua kampanjaviestintään omissa kanavissaan. Kampanja on hyvä mahdollisuus jäsen- ja varainhankintaan.

Yhdistykset voivat mainiosti osallistua kampanjaan järjestämällä valtakunnallisen verkkoluentosarjan katselutilaisuuden tai -tilaisuuksia omalla paikkakunnallaan.

Luentosarja sepelvaltimotaudista koostuu neljästä osasta:

Tiistai 14.3. klo 18         Osa 1/4: Sepelvaltimotauti – miten tutkitaan ja hoidetaan 2023?

Torstai 16.3. klo 18       Osa 2/4: Ruoan rooli sepelvaltimotaudin hoidossa

Tiistai 21.3. klo 18         Osa 3/4: Sepelvaltimotaudin lääkehoito

Torstai 23.3. klo 18       Osa 4/4: Liikunnan rooli sepelvaltimotaudin hoidossa

Luennot kestävät 30-60 minuuttia. Yhden yhdistyksen edustajan tulee ilmoittautua verkkoluennolle, jotta luento on nähtävissä yhteisessä katselutilaisuudessa. Ilmoittautuminen aukeaa ajoissa ennen verkkoluentoa, joten kannattaa seurata sivua sydan.fi/verkkoluennot ja ilmoittautua, kun luento näkyy sivulla.

Tapahtumailmoittelua varten löydätte valmiita muokattavia pohjia Canvasta ja mediapankista viikosta 6 lähtien. Mediapankista löydätte myös kampanjan viestintämateriaalia viimeistään kampanjan alkaessa 27.2.2023 .

Huom! Erittäin tärkeää!

Sydänliitolla on mahdollisuus tarjota taloudellisesta tukea Sepelvaltimotautikampanjan toteuttamiseen sydänpiireille ja -alueille. Ne voivat mahdollisesti tukea taloudellisesti omia yhdistyksiään paikallisen tapahtuman ja viestinnän toteuttamisessa.

Koska kampanja saa taloudellista tukea lääkeyrityksiltä, tulee järjestettävien tapahtumien noudattaa Lääketeollisuus ry:n eettisiä ohjeita. Alla olevat ohjeet koskevat sydänyhdistyksiä, -piirejä ja -alueita. Niihin tulee perehtyä huolella. Kuten huomaatte ohjeista, yhteistyö oman sydänpiirin tai -alueen kanssa on hyvin tärkeää.

Ohjeet:

  1. Tapahtumassa ei voi olla viihteellistä osaa, kuten esimerkiksi musiikkiesitystä tms. Kahvitarjoilu tms. on ok. Tapahtuman yhteydessä voi olla esimerkiksi mittaustoimintaa.
  2. Tapahtuma tulee kirjata Kiltaan viimeistään viikon 8 loppuun mennessä, koska hyvän toimintatavan mukaisesti tukijan on nähtävä tukemansa tapahtuman sisältö etukäteen. Kiltaan kirjataan itse tapahtuman esittely, koska tiedot tulevat sydan.fi:n, piirien ja yhdistysten sivuille tapahtumakalenteriin markkinointina. Jos tapahtuma on puhtaasti katselutilaisuus, voidaan se päättää jopa lyhyemmällä aikataululla.
  3. Tapahtuman sisältö on yksinomaan jonkun neljästä verkkoluennosta katselutilaisuus tai jos siihen liitetään jotain muuta ohjelmaa, kuten toinen luento – tulee ohjelma sekä tämän toisen luennon sisältö etukäteen hyväksyttää tukijoilla. Verkkoluennon rinnalla olevan mahdollisen luennoitsijan tai esiintyjän puheenvuorossa ei voida käsitellä lääkkeitä eettisten ohjeiden vastaisesti eli esimerkiksi tuotenimillä ilman, että mainitaan kaikki valmistemuodot tasapuolisesti.
  4. Tapahtumailmoittelua varten liitto tekee valmiita muokattavia pohjia Canvaan ja mediapankkiin. Näitä tulee käyttää, koska näissä näkyy tukijat.
  5. Kaikessa luentoviestinnässä tuodaan esille, että kyseinen luento on osa Sepelvaltimotauti-luentosarjaa, joka käsittelee Sepelvaltimotaudin hoitoa elintapojen-, ravinnon ja lääkehoidon kokonaisuutena ja sen yhteydessä osoite sydan.fi/sepelvaltimotauti.
  6. Piirin tulee raportoida tapahtumien järjestämisen jälkeen järjestetyt tapahtumat ja niiden osallistujamäärät sekä se, mihin tuki on käytetty.
  7. Jos esillä on vain yksi näistä neljästä luennosta, käytetään muotoa esim.

Luentosarja sepelvaltimotaudista osa 1/4: Sepelvaltimotauti – miten tutkitaan ja hoidetaan 2023?

Lisätietoja

Lisätietoja Sepelvaltimotautikampanjasta saatte omasta sydänpiiristä tai -alueelta ja Sydänliitosta Annukka Alapappilalta p. 040 502 9091 tai sähköpostilla osoitteeseen annukka.alapappila@sydanliitto.fi

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut