Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista elokuu 2022 / Työkaluja paikalliseen ja alueelliseen vaikuttamistyöhön

Työkaluja paikalliseen ja alueelliseen vaikuttamistyöhön

Vaikuttamistyö nousee uuden strategiamme myötä yhä vahvemmaksi osaksi toimintaamme. Valmistelemme sydänyhdistysten ja -piirien paikallisen ja alueellisen vaikuttamistyön tueksi omaa työkalupakkia. Tutustu vaikuttamistyön teemoihin ja poimi ensimmäiset työkalut käyttöön.

Esa Takala
Julkaistu 18.8.2022
Päivitetty 22.8.2022

Sydänliiton uudessa strategiassa yhtenä painopistealueena on vaikuttaminen. Sen osana kirkastamme valtakunnallisen, alueellisen ja paikallisen vaikuttamisen ydinviestit sekä arvioimme vaikuttamistyön toteutumista nykyistä tarkemmin.

Vaikuttamisen teemamme ovat:

Näiden teemojen jalkautumisen lisäksi tavoitteenamme on, että uusilla hyvinvointialueilla toimii myös aktiivinen vertaistukemme ja jäsentoimintamme.

Sydänyhdistyksillä ja -piireillä on merkittävä rooli paikallisessa ja alueellisessa vaikuttamistyössä, jolla pyritään vaikuttamaan eri alueilla toimiviin päättäjiin ja sitä kautta päätöksentekoon sekä varmistamaan järjestöjen toimintaedellytykset. Sydänyhdistyksillä ja -piireillä on paras alueellinen tuntemus sekä verkostot edistää yhteisiä asioitamme omilla alueillaan. Vaikuttamistyössä onnistuminen edellyttää kuitenkin myös eri kohtaamisiin sopivia työkaluja ja materiaaleja, joita tulemme toteuttamaan kattavasti mediapankkiimme juuri avattuun vaikuttamistyön työkalupakkiin syksyn aikana.  (Salasana: Sydänyhteisö1)

Esitämme  suunnitelmamme työkalupakin sisällöstä ja materiaaleista vaikuttamistyön tueksi sydänpiirien toimihenkilöille järjestöpäivillä 25.8.2022. Heiltä saatavan palautteen ja ideoiden pohjalta käynnistämme työkalupakin sisällön laajemman työstämisen.

Työkalupakista löytyy jo nyt hyvinvointialueille suunnattujen palvelujemme ja ratkaisuidemme hissipuheet sekä muutamia niitä tukevia videoita. Laajemmin vaikuttamistyön työkalupakin materiaalia valmistuu syksyn 2022 aikana.

Uusista materiaaleista kerrotaan aina Yhdistyspalvelun Ajankohtaista-osiossa ja järjestötiedotteissa.

Lisätietoa ja apua vaikuttamistyöhön saat myös oman alueesi sydänpiiriltä.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut