Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista tammikuu 2021 / Vaikuta 112-päivänä oman alueesi sydänturvallisuuteen

Vaikuta 112-päivänä oman alueesi sydänturvallisuuteen

Helmikuun 11. päivänä vietetään 112-päivää, joka on valtakunnallinen turvallisuuden kampanja. Päivän huomio kannattaa hyödyntää sydänturvallisuuden edistämiseen.

Julkaistu 21.1.2021
Päivitetty 28.1.2021

Helmikuun 11. päivänä vietetään 112-päivää. Se on Hätäkeskuslaitoksen organisoima valtakunnallinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi, jota tänä vuonna vietetään virtuaalisesti teemalla Turvallisuus on meidän kaikkien oikeus.  Kuka tahansa voi kyseisenä päivänä jakaa verkossa turvallisuuteen liittyvää tietoa tai nostaa aiheen oman organisaation teemapäiväksi. Kampanjan suojelijana toimii sisäministeri Maria Ohisalo.

Sydänliitto kannustaa sydänyhdistyksiä, -piirejä ja valtakunnallisia jäsenjärjestöjä hyödyntämään kampanjaa sydänturvallisuuden esiin nostamiseksi. Teema sopii erinomaisesti sydänturvallisuuteen, sillä Sydänliitto haluaa vaikuttaa siihen, että sydänturvallisuus olisi kaikkien yhdenvertainen oikeus alueesta riippumatta.

Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Hätäkeskuslaitoksen kanssa mm. tuomalla 112 Suomi -sovellukseen mahdollisuuden paikantaa lähimmät sydäniskurit. Tämän ominaisuuden esille nostaminen esimerkiksi verkkosivuilla tai sosiaalisessa mediassa on helppoa jakamalla niissä Hätäkeskuslaitoksen videota: 112 Suomi: Löydä lähin sydäniskuri. Myös Sydänliiton Sydäniskuri tutuksi -video on käytössänne.

Vaikka epidemiatilanne rajoittaa ihmiskohtaamisia ja 112-päivä on virtuaalinen, Sydänliiton ideoimalle Sydäniskurikävelylle voi lähteä itsenäisesti ja koronaturvallisesti. Vinkkaa sydäniskurikävelystä myös muille. Idea on yksinkertainen ja toteuttaminen helppoa. Tutustu tarkemmin ideakortin kautta.

Parhaimmillaan vaikuttaminen on silloin, kun asian saa esille omaan paikallismediaan. Se tavoittaa paikalliset ihmiset, päättäjät ja vaikuttajat. Jotta asian esille saaminen mediassa olisi teille helpompaa, olemme tuottaneet valmiin kirjoituksen, jota voitte käyttää sellaisenaan ja vain lisätä alle yhdistyksenne yhteyshenkilön allekirjoittajaksi yhteystietoineen. Kirjoituksen voi ladata mediapankistamme (salasana: Sydänyhteisö1) ja sen teksti kannattaa kopioida saatetekstin alle eikä lähettää liitetiedostona.

Paikallismedian toimituksen sähköpostiosoitteen löydät parhaiten paikallismediasi verkkosivuilta. Juttuvinkeille saattaa olla myös oma puhelinnumero, johon tietysti kannustamme soittamaan. Kun lähetät juttuehdotuksen sähköpostitse, voit nimetä sen esimerkiksi ”Juttuvinkki 11.2. vietettävään 112-päivään” .

Mikäli kaipaatte apua 112-päivään liittyen, Esa Takala (esa.takala@sydanliitto.fi) ja Mari Blek-Vehkaluoto (mari.blek-vehkaluoto@sydanliitto.fi) auttavat mielellään.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut