Hyppää sisältöön
Etusivu / Vaikuttaminen / Vaikuta oman kuntasi sydänturvallisuuteen

Vaikuta oman kuntasi sydänturvallisuuteen

Onko kuntasi sydänturvallinen? Kuinka hyvin se on varautunut sydänpysähdystilanteisiin? Kuinka paljon kunnassasi on sydäniskureita ja osaavia elvyttäjiä?​

Julkaistu 15.4.2020
Päivitetty 7.9.2022

​Sydänyhdistyksillä, -piireillä ja valtakunnallisilla jäsenjärjestöillä on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa sydänturvallisuuden kehittymiseen Suomessa. Tavoitteemme on saavuttaa Suomessa pohjoismainen sydänturvallisuuden taso, mikä tarkoittaisi noin 20 000 rekisteröityä sydäniskuria, jokaisen koululaisen saamaa elvytysopetusta sekä maallikoiden parempaa kytkemistä osaksi sydänpysähdyspotilaan hoitoketjua.

Vaikuttamistyötä voi tehdä sekä alueellisesti että paikallisesti. Työssä kannattaa hyödyntää sydänturvallisuuden vaikuttamistyön tueksi toteuttamaamme sydan.fi/sydanturvallisuus -sivustoa, joka on kuntien ja hyvinvointialueiden päättäjille suunnattu.

Medialla on iso merkitys vaikuttamistyössä. Oman kunnan tai hyvinvointialueen sydänturvallisuudesta tiedottaminen medialle on hyvä keino saada asia näkyvästi esille. Sydänturvallinen Suomi -verkkopalvelumme tarjoaa kiinnostavaa tietoa Suomen kaikkien kuntien ja hyvinvointialueiden sydänturvallisuudesta sekä mahdollistaa niiden välisen vertailun ja sijoituksen tarkastelun. Tiedottamistyössä on mahdollista hyödyntää valmista tiedotepohjaamme, jonka löydät mediapankistamme. (Salasana: Sydänyhteisö1)

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut