Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista toukokuu 2022 / Vaikuttamistyötä Sydänliiton palveluiden saamiseksi hyvinvointialueille

Vaikuttamistyötä Sydänliiton palveluiden saamiseksi hyvinvointialueille

Ole mukana tekemässä vaikuttamistyötä hyvinvointialueellasi. Hyödynnä työssä verkkosivustoa ja hissipuheita.

Julkaistu 17.5.2022
Päivitetty 18.5.2022

Sydänliitto tarjoaa uusille hyvinvointialueille käyttöön valmiita terveyden edistämisen ratkaisuja ja toimintamalleja. Valmiiden ratkaisujen lisäksi vahvuutemme on aito tuntemuksemme ihmisten arjesta ja osaamisemme kehittää palveluita ihmisläheisesti.

Sydänyhdistyksillä, -piireillä ja valtakunnallisilla jäsenjärjestöillä on madollisuus olla mukana tärkeässä alueellisessa vaikuttamistyössä hyvinvointialueiden päättäjien suuntaan.

Olemme koonneet vaikuttamistyön avuksi verkkosivun hyvinvointialueille tarjoamistamme ratkaisuista, jota voit hyödyntää omassa työssäsi. Verkkosivu löytyy osoitteesta sydan.fi/hyvinvointialueille

Verkkosivujen lisäksi olemme koostaneet hyvinvointialueille tarjoamistamme ratkaisuista ja toimintamalleista lyhyet hissipuheet, joilla voit kertoa ratkaisuistamme päättäjälle napakasti. Poimi ne alta talteen ja hyödynnä omissa kohtaamisissasi.

Tulppa-kuntoutus 

Tulppa-kuntoutus antaa sydänsairastuneille tietoa, tukea ja voimavaroja sairastumisen jälkeen. Sen tavoitteena on turvata sairastuneen hyvä arki sekä ehkäistä uusia valtimotapahtumia. Kuntoutusta voidaan järjestää fyysisinä ryhmätapaamisina tai digitaalisena verkkovalmennuksena. Tulppa-kuntoutus on kehitetty toimimaan osana terveydenhuollon hoitopolkuja ja kaikki sen menetelmät perustuvat tutkittuun tietoon ja kansallisiin suosituksiin. Tulppa toimii potilaiden parhaaksi ja hyvinvointialueen eduksi. 

Verkkopuntari 

Verkkopuntari on ohjelma painonhallinnan ja pysyvien elintapamuutosten tueksi. Työikäisten elintapaohjaukseen suunniteltu työkalu on kehitetty asiakkaiden ja eri alojen ammattilaisten kanssa. Sen materiaalit perustuvat tutkittuun tietoon. Vuoden kestävä ohjelma koostuu lähitapaamisista, etäohjauksesta sekä itsenäisistä tehtävistä. Ohjaajana toimii terveydenhuollon ammattilainen.  Verkkopuntari on hyvinvointialueille maksuton – ylläpitoa ja tukea myöden. 

Neuvokas perhe 

Sydänliiton Neuvokas perhe tuo tietoa, tukea ja kannustusta lapsiperheiden arkeen. Neuvokas perhe tarjoaa terveydenhuollon ja varhaiskasvatuksen ammattilaiselle menetelmän ja työvälineet lapsiperheiden elintapaohjaukseen. Perheille Neuvokas perhe tarjoaa vinkkejä, ideoita ja helposti hyödynnettäviä ratkaisuja riittävän hyvään arkeen ja hyvinvointiin. Erityistä tukea tarjotaan perheille, jotka kaipaavat tukea lapsen painoon liittyen. Neuvokas perhe keskittyy vahvuuksiin ja voimavarojen tukemiseen sekä korostaa yhdessä tekemistä ja perhelähtöisyyttä. Hyvinvointialueille maksuton menetelmä täydentää alueellista perhetyötä ja vahvistaa elintapaohjauksen vaikuttavuutta.  

28 päivää ilman 

28 päivää ilman on nikotiiniriippuvuudesta vieroittautumiseen kehitetty tukimuoto. Se on tarkoitettu kaikille nikotiinituotteita käyttäville, jotka haluavat päästä riippuvuudestaan eroon. Osallistujilleen maksuton ohjelma tarjoaa vertaistukea sekä lopettamispäätöstä tukevia tapaamisia lähi- tai etäkohtaamisina. Tapaamisia ohjaavat koulutetut julkisen tai kolmannen sektorin toimijat. 28 päivää ilman tarjoaa hyvinvointialueiden ammattilaisille koulutusta nikotiiniasiakkaiden vieroituksen ohjaamiseen tavoitteena savuton hyvinvointialue.

Lisätietoja:

Tulppa-kuntoutus: sara.sutela@sydanliitto.fi, p. 044 510 8778, Tulppa-kuntoutus – Sydänliitto (sydan.fi)
Verkkopuntari: susanna.lehtimaki@sydan.fi, p. 044 734 7300, Verkkopuntari
Neuvokas perhe: terhi.koivumaki@sydanliitto.fi, p. 050 573 7525, Etusivu – Neuvokasperhe
28 päivää ilman: tarja.ikonen@sydan.fi, p. 0500 574 642, Tupakoinnin lopettaminen – Sydänliitto (sydan.fi)

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut