Hyppää sisältöön

Kiinnostaako vertaistukeen liittyvät koulutukset? Vuoden 2021 aikana on tarjolla monipuolista vertaistuen koulutusta, myös kaksi kokonaan uutta: Vertaistuki sosiaalisessa mediassa ja Ryhmänohjaaminen verkossa.

Keskustele aina koulutukseen osallistumisesta sekä sydänpiirin/valtakunnallisen yhdistyksen että sydänyhdistyksen edustajan kanssa ennen ilmoittautumistasi.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus

Vertaistukihenkilön peruskoulutuksessa pääset pohtimaan omaa tulevaa vertaistukihenkilön rooliasi ja tutustut erilaisiin tehtäviin, joissa voi toimia. Koulutuksessa opitaan, kuinka tukea sairastuneen tai hänen läheisensä voimavaroja ja mitä on voimaannuttava vuorovaikutus.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus on tarkoitettu sydänyhdistysten jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vertaistukihenkilöinä. Koulutukseen voivat osallistua sekä sairastuneiden että läheisten vertaistukihenkilöksi aikovat. Omasta tai läheisen sairastumisesta olisi hyvä olla kulunut vähintään vuosi, jotta on valmis tukemaan toisia sairastumisen muuttamassa elämäntilanteessa.

Lahden lähikoulutus on maksullinen, 50 € / hlö / (hinta yöpymisellä 1 hh tai 2hh tai ilman yöpymistä sama hinta per henkilö). Hinta sisältää koulutuksen ohjelman, majoituksen ja ruokailut.

Verkkokoulutukset ovat maksuttomia.

Ajankohdat ja paikkakunnat

Perjantai-lauantai 16.-17.4.2021 – Lahti lähikoulutus
Perjantai-lauantai 1.-2.10.2021 – Kuopio lähikoulutus – ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin

Verkkokoulutus torstaisin klo 17–20 11.3., 18.3., ja 25.3.2021
Verkkokoulutus torstaisin klo 17–20 28.10., 4.11. ja 11.11.2021 – ilmoittautuminen aukeaa myöhemmin

Vertaistuki sosiaalisessa mediassa -koulutus

Vertaistuki sosiaalisessa mediassa -koulutuksen tavoitteena on tarjota työkaluja vertaistuki-henkilönä / vapaaehtoisena toimimiseen sosiaalisessa mediassa, lähinnä Facebookissa. Voit samalla tutustua myös toisiin, samaa vapaaehtoistyötä tekeviin. Koulutuksessa ei paneudu-ta teknisiin asioihin (esimerkiksi kuinka ryhmä konkreettisesti luodaan) vaan toimimiseen ja toiminnan sisältöihin.

Verkkokoulutus, yksi ilta klo 17–19 – tiistai 16.3.2021

Ryhmän ohjaaminen verkossa – koulutus

Ryhmän ohjaaminen verkossa -koulutuksen tavoitteena on oppia verkossa kokoontuvan ryhmän ohjaamisen perusasioita. Koulutus painottuu vuorovaikutuksen, vertaistuen ja yhteisöllisyyden tukemiseen verkkoympäristössä ja oman ryhmän toiminnan ja tapaa-misten suunnitteluun. Koulutuksessa tutustuu myös toisiin, samaa vapaaehtoistyötä tekeviin.

Verkkokoulutus, kaksi iltaa klo 17–19 – torstai 4.3. ja tiistai 9.3.2021

Lisätietoja

Tuottaja Kirsi Airos, Sydänliitto, kirsi.airos@sydanliitto.fi, puh. 050 584 9463

Sydänliiton järjestämät vertaistuen koulutukset toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Valitse itsellesi sopiva vertaistuen koulutus ja ajankohta ja ilmoittaudu mukaan. Kevään vertaistuen koulutuksien ohjelmat ja linkit ilmoittautumisineen löytyvät kaikki Koulutuskalenterista.

Lue seuraavaksi

Haku

Löytynyt 0 tulokset