Hyppää sisältöön

Kiinnostaako vertaistukeen liittyvät koulutukset? Vuoden 2022 aikana on tarjolla vertaistukihenkilön peruskoulutusta sekä lähinä että verkossa.

Keskustele aina ennen koulutukseen hakeutumista ja ilmoittautumista sekä sydänpiirin/valtakunnallisen yhdistyksen että sydänyhdistyksen edustajan kanssa.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus

Vertaistukihenkilön peruskoulutuksessa pääset pohtimaan omaa tulevaa vertaistukihenkilön rooliasi ja tutustut erilaisiin tehtäviin, joissa voi toimia. Koulutuksessa opitaan, kuinka tukea sairastuneen tai hänen läheisensä voimavaroja ja mitä on voimaannuttava vuorovaikutus.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus on tarkoitettu sydänyhdistysten jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vertaistukihenkilöinä. Koulutukseen voivat osallistua sekä sairastuneiden että läheisten vertaistukihenkilöksi aikovat. Omasta tai läheisen sairastumisesta olisi hyvä olla kulunut vähintään vuosi, jotta on valmis tukemaan toisia sairastumisen muuttamassa elämäntilanteessa.

Lähikoulutus on maksullinen, 2 h huoneessa 50 € / hlö  tai 1 h huoneessa 80 € / hlö (hinta ilman yöpymistä 50 € / hlö). Hinta sisältää koulutuksen ohjelman, majoituksen ja ruokailut.

Verkkokoulutukset ovat maksuttomia.

Ajankohdat ja paikkakunnat

Perjantai-lauantai 18.-19.3.2022 – Pajulahti, Nastola lähikoulutus – ilmoittautuminen linkin kautta
Perjantai-lauantai 30.9.-1.10.2022 – Jyväskylä lähikoulutus – ilmoittautuminen linkin kautta

Verkkokoulutus toteutetaan syksyllä 2022, tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Lisätietoja

Tuottaja Kirsi Airos, Sydänliitto, kirsi.airos@sydanliitto.fi, puh. 050 584 9463

Sydänliiton järjestämät vertaistuen koulutukset toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Vuoden 2022 vertaistukihenkilön peruskoulutuksen ohjelmat ja linkit ilmoittautumisineen löytyvät Koulutuskalenterista sitä mukaa, kun tiedot sinne päivittyvät.

Lue seuraavaksi