Hyppää sisältöön

Kiinnostaako vertaistukeen liittyvät koulutukset? Syksyn aikana on tarjolla vertaistukihenkilön peruskoulutusta sekä lähinä että verkossa.

Keskustele aina ennen koulutukseen hakeutumista ja ilmoittautumista sekä sydänpiirin/valtakunnallisen yhdistyksen että sydänyhdistyksen edustajan kanssa.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus

Vertaistukihenkilön peruskoulutuksessa pääset pohtimaan omaa tulevaa vertaistukihenkilön rooliasi ja tutustut erilaisiin tehtäviin, joissa voi toimia. Koulutuksessa opitaan, kuinka tukea sairastuneen tai hänen läheisensä voimavaroja ja mitä on voimaannuttava vuorovaikutus.

Vertaistukihenkilön peruskoulutus on tarkoitettu sydänyhdistysten jäsenille, jotka ovat kiinnostuneita toimimaan vertaistukihenkilöinä. Koulutukseen voivat osallistua sekä sairastuneiden että läheisten vertaistukihenkilöksi aikovat. Omasta tai läheisen sairastumisesta olisi hyvä olla kulunut vähintään vuosi, jotta on valmis tukemaan toisia sairastumisen muuttamassa elämäntilanteessa.

Lähikoulutus on maksullinen, 2 h huoneessa 50 € / hlö  tai 1 h huoneessa 80 € / hlö (hinta ilman yöpymistä 50 € / hlö). Hinta sisältää koulutuksen ohjelman, majoituksen ja ruokailut.

Verkkokoulutukset ovat maksuttomia.

Ajankohdat ja paikkakunnat

Perjantai-lauantai 30.9.-1.10.2022 – Jyväskylä lähikoulutus – ilmoittautuminen linkin kautta

Verkkokouluksen tarkempi ajankohta selviää myöhemmin.

Lisätietoja

Tuottaja Kirsi Airos, Sydänliitto, kirsi.airos@sydanliitto.fi, puh. 050 584 9463

Sydänliiton järjestämät vertaistuen koulutukset toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella.

Ilmoittautuminen ja ohjelma

Vertaistukihenkilön peruskoulutuksen ohjelma ja linkki ilmoittautumisineen löytyvät Koulutuskalenterista aina sitä mukaa, kun tiedot sinne päivittyvät.

Lue seuraavaksi