Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista maaliskuu 2021 / Vuoden 2020 toimintatiedustelun vastauksissa rohkaisevia viestejä ja onnistumisia

Vuoden 2020 toimintatiedustelun vastauksissa rohkaisevia viestejä ja onnistumisia

Sydänyhteisön toimintaluvut kerättiin jo kolmatta kertaa sähköisellä toimintatiedustelulla. Vastausprosentti oli jälleen huimat 93 %. Lämmin kiitos kaikille vastanneille ja yhteisestä ponnistelusta sydäntyön eteen haastavan koronavuoden aikana!

Markku Holmi
Julkaistu 19.3.2021

Koronan vuoksi perinteisiä yhdistystoiminnan muotoja (mm. ryhmät, tapahtumat tilaisuudet, vertaistuki, retket) jouduttiin perumaan ja tämä näkyi luonnollisesti toimintaluvuissa. Poikkeusvuosi antoi kuitenkin mahdollisuuden myös uuden toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Moni sydänyhteisön toiminta siirtyi verkkoon (esim. Yhdistys-Teams, verkkoluennot) tai ulkona toteutettuun toimintaan. Toimintaa järjestettiin rajoitukset ja turvavälit huomioiden pienemmälle joukolle.

Toimintavinkit tarjosivat uusia ideoita yhdistystoimintaan

Pandemian alettua koottiin nopealla aikataululla Sydänyhteisön toimintavinkit 2020 -lehtinen yhdessä Sydänpiirien ja -yhdistysten kanssa. Piirit ja yhdistykset reagoivat muuttuneeseen tilanteeseen ja valitsivat itselleen sopivia toimintamuotoja. Digitalisuuteen siirtyminen ja toimintaideoiden käyttöönotto vaati uusien taitojen opettelua ja omaksumista, mutta ne toivat myös paljon onnistumisen kokemuksia.

Toimintatiedustelun mukaan lähes kaikki yhdistykset (98 %) toteuttivat ainakin yhden vinkkivihon toimintamuodon vuonna 2020. Suosituin korona-ajan toimintamuoto oli luontoliikunta, jonka otti käyttöön yli kolmannes yhdistyksistä. Tämä näkyi toimintatilastoissa liikuntatapahtumien määrän runsaana kasvuna.

SUOMEN SYDÄNLIITTO / TOIMINTATIEDOT 2018-2020

Toimintalukujen hyödyntäminen

Hyödyntäkää toimintalukuja ja sieltä nousevia hyviä viestejä kertoessanne sydäntyöstänne muille ihmisille ja toimijoille tai raportoidessanne toiminnastanne esim. kunnalle, yhteistyökumppaneille tai rahoittajalle.

Lämmin kiitos erityisesti kaikille vapaaehtoisille yhdistystoiminnan toteuttamisesta ja sen näkyväksi tekemisestä! Yhdessä teemme sydäntyötä, joka näkyy, kuuluu ja vaikuttaa.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut