Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista elokuu 2021 / #100kulttuuritapahtumaa – sydänyhdistysten kulttuuritoiminta näkyväksi

#100kulttuuritapahtumaa – sydänyhdistysten kulttuuritoiminta näkyväksi

Kulttuuria juhlistetaan myös 25.11.2021 järjestettävässä Kulttuurigaalassa, jossa Sydänliitto toimii Kulttuurin hyvinvointi -palkintoluokan kummina ja voittajan palkitsijana.

Syksyn toiminnan käynnistyessä tulemme nostamaan kulttuuria ja sen terveysvaikutuksia esille. Sen myötä kannustamme sydänyhdistyksiä järjestämään erilaisia ja yhdistyksen itsensä kokoisia kulttuuritapahtumia ja -tempauksia alkaneen syksyn ja ensi vuoden aikana.

Kulttuurin käsitämme hyvin laajasti erilaisena luovana toimintana tai sen seuraamisena. Kulttuuritoimintaa voi olla esimerkiksi lukupiiri, laulutuokiot nuotiolla, runoraadit, valokuvauskilpailut tai vaikkapa retket erilaisten kulttuuriesityksen yleisöiksi.

Jotta sydänyhteisön aktiivinen kulttuuritoiminta olisi myös näkyvää, toivomme kaikkien sydänyhdistysten viestivän kulttuuritoiminnastaan innostavilla kuvilla ja tarinoilla liittämällä niihin mukaan yhteinen kulttuuritoiminnan #100kulttuuritapahtumaa-tunnisteemme. Näin koko sydänyhteisön vaikuttava työ sydänterveyden ja kulttuurin yhdistäjinä on mahdollista viestiä myös yhteisömme ulkopuolelle.

#100kulttuuritapahtumaa-kampanja on paitsi sydänyhteisömme sisäinen kampanja, mutta myös keinomme näkyä isona kokonaisuutena. Kampanjan tavoitteena on, että yli kahdessa sadassa sydänyhdistyksessämme järjestetään tämän ja ensi vuoden aikana yhteensä 100 kulttuuriaiheista tapahtumaa tai tempausta. Tavoite ei määrällisesti ole korkea. Se saavutetaan luultavasti lähes itsestään, mutta liian tiukkaa määrällistä tavoitetta tärkeämpää on tuoda sydänyhdistysten työ tälläkin saralla näkyväksi, tehdä monipuolista toimintaamme tutuksi sekä houkutella sillä uusia jäseniä ja vapaaehtoisia mukaan toimintaamme.

Sydänyhdistykset voivat halutessaan hyödyntää myös muiden sydänyhdistysten jo toteuttamia kulttuuritapahtumien ja -tempausten ideoita ja toteutuksia. Sydänpiirien avulla olemme keränneet jo muutamia kulttuuritoiminnan ideoita Yhdistyspalvelun ideakorteiksi Kulttuuri-aihealueen alle ja lisää on tulossa syksyn mittaan. Miten olisi esimerkiksi Satumetsä-tapahtuma lapsiperheille, jossa kulttuurielämyksistä voi nauttia luonnossa liikkuen?

Kulttuuritapahtumien ja -tempausten viestinnän tueksi olemme kuvauttamassa uusia kulttuuriaiheisia kuvia, jotka tulevat elo-syyskuun vaihteessa Mediapankkimme kautta käyttöönne. Ne tulevat löytymään Mediapankin Piirit ja yhdistykset -osiosta Kulttuuri-kansiosta.

Muistakaa kirjata tapahtumanne myös Kiltaan käyttäen tapahtumalajina Kulttuuria.

Syksyn 2021 kulttuuriteema huipentuu Kulttuurigaalassa 25.11.2021, jossa Sydänliitto palkitsee Kulttuurin hyvinvointi -palkintoluokan kummina sen voittajan.

#100kulttuuritapahtumaa

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut