Hyppää sisältöön
Etusivu / Ajankohtaista toukokuu 2020 / Yhdistystoiminta syksyllä 2020

Yhdistystoiminta syksyllä 2020

Sydänyhteisön on hyvä varautua siihen, ettei riskiryhmien keskinäistä tapaamista edellyttävää toimintaa koronatilanteen takia pystytä toteuttamaan vielä syksyllä 2020. Näin ollen tulevaa toimintaa pitäisi nyt suunnitella kahden raiteen tekniikan mukaisesti - perinteisen ihmisten välisen kanssakäymisen ollessa riskiryhmille sallittua tai sen ollessa riskiryhmien osalta rajoitettua.

Eeva Hietalahti, Markkinointi- ja viestintäjohtaja
Julkaistu 18.5.2020

Jos syksyllä fyysisiin tapaamisiin liittyvää toimintaa ei voida valitettavasti järjestää riskiryhmille, on hyvä miettiä uusia tapoja toiminnalle. On toivottavaa, että koko yhdistystoimintamme ei keskeydy kokonaan, vaikka fyysisiä tapaamisia ei voida järjestää.

Ideoita toiminnan suunnitteluun

Toiminnan suunnittelua varten Sydänliitto tulee tekemään yhdistyksille erilaisia toimintavinkkejä perustuen eri alueilla testattuihin hyviin toimintatapoihin ja uusiin ideoihin. Nämä ideat tullaan julkaisemaan Yhdistyspalvelussa (sydan.fi/yhdistyspalvelu) kesäkuun aikana sekä lähettämään kaikille yhdistyksille painettuna elokuun alkupuolella. Jo nyt löydät Yhdistyspalvelusta paljon vinkkejä ja ideakortteja toiminnan suunnittelua varten. Osa niistä sopii myös syksyllä toteutettaviksi.

Tulevasta vinkkipaketista sekä varautumisesta mahdollisiin rajoitustoimien jatkoihin tulemme tiedottamaan yhdistyksille lisää seuraavassa järjestötiedotteessa. Kannustamme yhdistyksiä suunnittelemaan rohkeasti toimintaa, joka ei vaadi fyysisiä kohtaamisia. Tiedämme, että useilla yhdistyksillä on jo nyt käytössä monia tapoja toimia, vaikka fyysisiä kerhoja ja tapaamisia ei voida järjestää. Esimerkkeinä näistä voivat olla niin verkon yli tapahtuvat kerhot ja tapahtumat, paikallisvaikuttaminen tai vaikka puhelimella tai sen sovelluksella pyöritettävä toiminta.

Kukaan ei vielä tiedä mitä kesä tai syksy tuo tullessaan. Näköpiirissä kuitenkin on, että toukokuun aikana tulemme saamaan lisätietoja siitä, miten kesäkuussa tapahtuvia rajoitustoimien purkuja tulee tulkita ja miten meidän tulee toimintaamme mahdollisesti muuttaa. Kun saamme lisätietoja, tulemme päivittämään ohjeistustamme. Samassa yhteydessä tulemme antamaan yksityiskohtaisempia ohjeita liittyen mm. syksyn sopeutumisvalmennuskursseihin sekä terveysneuvonnan ja elvytystapahtumien toteutukseen.

Sydänviikon osalta on jo päätetty, että vietämme Sydänviikkoa 27.9.-4.10.2020. Teemana on retkeily, kuten jo keväällä piti Sydänviikolla olla. Myöhemmin tarkentuu se, vietämmekö sitä vahvasti viestinnällisenä kaikkia ihmisiä retkeilyyn kannustavana, vai voidaanko tähän liittää erilaisia malleja, miten paikallisesti asiaa voisi viettää.

Seuraa Yhdistyspalvelua säännöllisesti

Tulemme päivittämään ajankohtaiset tiedot koronaan ja yhdistystoimintaan liittyen tänne Yhdistyspalvelun Ajankohtaista-osioon. Kannattaa seurata palstaa säännöllisesti. Tarvittaessa lähetämme myös ylimääräisiä järjestötiedotteita.

Lue seuraavaksi

Ajankohtaista
Suunnittelu
Toimintaideoita
Viestinnän työkalut