Hyppää sisältöön
Etusivu / Lastusten koulun seinässä on sydäniskuri lämpökaapissa

Osallistuimme sydänyhdistyksessä Sydän-Suomen alueen koordinoimaan ja Hauhon Säästöpankkisäätiön rahoittamaan sydänturvallisuushankkeeseen, jossa etsimme yhdelle sydäniskurille ja lämpökaapille Lempäälästä sopivan sijoituskohteen. Lähtökohta oli sijoittaa sydäniskuri sinne, jonne ammattiavun tuloon menee pitkä aika ja toisaalta etsimme sijoituskohdetta aktiivisen toiminnan ympäristöön. Lastusten kylä oli hyvä kohde, sillä se sai muutama vuosi sitten vuoden kylä maininnankin.

Sydäniskuri ja lämpökaappi luovutettiin 8.5. 2024 sydänturvallisuustilaisuudessa Lastusten kyläyhdistykselle. Koulun rehtori Oula PIhlajamäki kertoi ottaneensa mielellään laitteet vastaan, kun Sydänyhdistys niistä häneen otti yhteyttä. Sydäniskuri on lämpökaapissa koulun seinässä  kaikkien saatavilla 24/7.

Sydänturvallisuuden iltatilaisuudessa 8.5. koululla, kerroimme sydäniskurin toiminnasta ja sen käytöstä elvytyksessä. Harjoittelimme Anne-nuken avulla paineluelvytystä.   Sydän-Suomen alueen hankekoordinaattori Anne Kettula kannusti viestittämään kyläläisille, että mahdollisimman moni kävisi tutustumassa iskuriin ja sen vieressä olevaan opastustauluun esimerkiksi iltakävelyllä tai pyörälenkillä. Sydäniskuri on rekisteröity defi.fi karttapalveluun, jonka pohjalta se löytyy älykännykän 112 Suomi-sovelluksesta lähimpiä sydäniskureita katsottaessa.

Sydäniskuri on kaikille tärkeä laite, sillä se voi pelastaa äkillisessä sydänpysähdystilanteessa jonkun henkilön hengen. Ennakkoon varautumista on se, että tiedämme sydäniskurien sijainteja omassa ympäristössämme. Myös nuorille laitteen tärkeys kannattaa opastaa. Laite itse opastaa puheellaan auttajaansa, siitä hetkestä, kun se käynnistetään.

Kuvassa sydäniskurikaapin vieressä puheenjohtajamme Tuukka Liuha.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot