Uusia ruokakulttuureja, herkullisia makuelämyksiä
Lauantaina 15.3. klo 10 Jurvan Yhtenäisyyskoulun ja lukion kotitalousluokkaan
kokoontui 15 innokasta ruokakurssilaista opettelemaan kasvisruokien valmistusta
Keski- ja Etelä-Pohjanmaan Marttojen kotitalouden asiantuntijan Heidi Peltosen
johdolla. Kasviruokamatka maailman ympäri vei meidät uusiin
ruokakulttuureihin, ja kahdessa tunnissa valmistimme herkullisen
ateriakokonaisuuden alkupaloista jälkiruokiin.
Vajaan kahden tunnin aherruksen tuloksena valmistui värikkäitä ja houkuttelevia
ruokia: irlantilaista soodaleipää, italialaista melanzanea, nigerialaistamaapähkinäkeittoa,
intialaista paneer makhani-kastiketta ja mangolassia,meksikolaista paahdettua kaalia ja chimichurri-kastiketta, persialaista
rakkauskakkua ja lamingtoneja, australialaisten kansallisleivoksia.
Kerrassaan upealta maistuvia uusia ruokatuttavuuksia!
Kolmas tunti kului ruokailun ja paikkojen siistimisen parissa.
Kokkaaminen yhdessä toisten kanssa oli paitsi mukavaa myös opettavaista.
Kaikki olivat samaa mieltä: näitä pitää järjestää useammin!
Kurssin järjestivät Jurvan Sydänyhdistys ja Jurvan Martat yhteistyönä