Hyppää sisältöön
Etusivu / Merikarvian sydänyhdistys järjesti liikuntapäivän Maailman Sydänpäivänä

Merikarvian sydänyhdistyksen sihteeri Anja Huuhtanen toivotti tervetulleeksi liikunnalliseen Maailman sydänpäivään.

 

Merikarvian sydänyhdistys vietti Maailman Sydänpäivän tunnelmissa liikuntapäivää. Matkailukeskus Eteläpää Siikaisissa loi päivän viettoon kauniin Siikaisjärven ympäristön. Parikymmentä jäsentä saapui liikuntavarusteissaan paikalle.
Merikarvian sydänyhdistyksen sihteeri Anja Huuhtanen toivotti kaikki tervetulleeksi. Hän oli koonnut pöydän täyteen tärkeää asiaa Sydänterveelliseen elämään liittyen.
Ohjelmassa oli ensimmäisenä Siikaisten ja Kankaanpään apteekkarin Heli Mäntysalon puheenvuoro lääkehoidon turvallisuudesta. Osallistujat seurasivat kiinnostuneena aiheita lääkkeiden yhteisvaikutuksista sekä muista aiheeseen liittyvistä asioista. Apteekissa on lääkityksen tarkistuspalvelu, jossa autetaan lääkkeiden yhteis- ja päällekkäisvaikutusten sekä korvausten kanssa. Kotiläksyksi tuli lääkelistan tekeminen, johon tuli kirjoittaa kaikki lääkkeet ja vitamiinit joita syö säännöllisesti. Tällaisen listan kannattaa ottaa mukaan esim. lääkäri käynnille.
Nitta Lindroos muistutti 112- sovelluksesta. Hän kertoi sen lataamisen hyödyistä ja sieltä löytyvistä tiedoista esim. mistä löytyvät lähimmät Defibrillaattorit.
Taisto Salo Siikaisten vapaa-aikasihteeri piti porukalle tehokkaan tuolijumpan. Kaikilla jalat ja kädet nousivat reippaasti. Tyytyväisenä siirryttiin Taiston johdattamana luontopoluille. Maasto oli vaihtelevaa, isoja mäkiäkin oli kiivettäväksi, mutta myös helpompia reittejä löytyi. Matka jatkui kuntoportaille, portaat todettiin varsinaisiksi kunnon kohottajiksi.
Sää suosi hienosti reippailijoita, jopa aurinko pilkotti. Lopuksi vielä jaettiin voittajille arpajaispalkinnot, sekä kerättiin materiaalia
Sydänterveyteen liittyen kotiin vietäväksi.

Merikarvian sydänyhdistyksen liikuntapäivän luento lääkehoidon turvallisuudesta.

Kuvassa: Merikarvian sydänyhdistyksen sihteeri Anja Huuhtanen sekä Siikaisten ja Merikarvian apteekkari Heli Mäntysalo.

Siikaisten vapaa-aikasihteeri Taisto Salo veti tuolijumppaa.

Tuolijumppaa Maailman sydänpäivänä Eteläpäässä

Luontopolulla Siikaisten Eteläpäässä.

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot