Hyppää sisältöön
Etusivu / Pihtiputaan Sydänyhdistys 40 vuotta!

Pihtiputaan Sydänyhdistys 40 vuotta!

Pihtiputaan Sydänyhdistys viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlia! Perinteikäs yhdistys perustettiin jo vuonna 1981 ja se on vuosien varrella järjestänyt jäsenilleen lukuisia tapahtumia, juhlia, liikuntakerhoja ja virkistysmatkoja. Ihan konkreettista apuakin on tarjottu mm. sydänkuntoutuksessa. Silti toiminta on aina keskittynyt sairastamisen sijaan terveyteen, vertaistukeen, aktiiviseen elämään ja mukavaan yhdessäoloon.

Outi Raatikaisen tekstistä lyhentäen Marita Lax
Julkaistu 7.6.2021

Pihtiputaan Sydänyhdistyksellä on vahvat juuret. Oma itsenäinen yhdistys perustettiin 1981, mutta sitä ennen Pihtiputaan sydäntoimintaa oli jo tehty vuonna 1972 perustetussa Pohjoisen Keski-Suomen Sydänyhdistyksessä. Se kattoi Viitasaaren, Pihtiputaan ja Kinnulan. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Paavo Karjalahti. Jäsenmäärä kasvoi vauhdilla, ensimmäisen toimintavuoden jälkeen jäseniä oli jo 226 ja parhaimmillaan n. 600 – mikä on 10 % kaikista kuntalaisista!

Yhdistyksen toiminta suuntautui alkuaikoina paitsi jäsenhankintaan myös kouluihin. Yhdistyksen jäsenet kiersivät kouluja, eläkeläiskerhoja ja kyläyhdistyksiä, näyttivät dia- ja videoesityksiä ja keskustelivat terveellisistä elintavoista.

Yhdistyksen varainkeruutempaukset ovat olleet menestyksekkäitä ja myös kunta sekä paikalliset yritykset ovat antaneet tukeaan. Jopa pihtiputaalaiset kuorot ovat järjestäneet varainkeruukonsertteja sydänterveyden edistämiseksi.  Yhteistyössä SPR:n kanssa on hankittu Pihtiputaan  Pelastuslaitokselle mm. sydäniskuri ja muuta välineistöä.

Perinteikäs yhdistys jatkaa työtään Pihtiputaalla tarjoten yhteistä tekemistä, vertaistukea ja tietoa sydänterveydestä.

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot