Hyppää sisältöön

Raija Arvolan muistolle

Rovaniemen Seudun Sydänyhdistys ry:n pitkäaikainen puheenjohtaja Raija Arvola (ent. Koistinen o.s. Myllys) kuoli Rovaniemellä 24.3.2022. Arvola oli syntynyt Pelkosenniemellä13.5.1932.

Raija Arvolan lapsuusvuosia varjostivat sota ja kaksi evakkomatkaa. Sodan jälkeen Raijan tie vei Kemijärvelle oppikouluun, josta opinnot jatkuivat Rovaniemen yhteislyseossa, josta hän kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1952. Samana vuonna hän sai opettajan paikan Kemijärven Kalkiaisten kansakoulusta, josta löytyi tuleva puoliso ja lasten isä Pauli Koistinen.

Valmistuttuaan Oulun opettajakorkeakoulusta nuoripari asettui Kittilän Kallon kylään. Yhteinen aika katkesi melko pian Pauli-puolison menehtymiseen ja Raija jäi yksin pienten lastensa kanssa. Myöhemmin hän tapasi opettaja-kirjailija Oiva Arvolan, jonka kanssa hän avioitui. Kotipaikaksi vakiintui Rovaniemi, jossa Raija ehti toimia opettajana 25 vuotta.
Eläkkeele hän jäi vuonna 1995.

Kulttuuri oli Raija Arvolalle sydämen asia. 1980-luvulla hän kiersi lääninopettajana Lappia koulujen kulttuurikasvatuksen kehittämiseksi.Lukemattomat olivat ne tapahtumat, joissa hän esiintyi tai joita oli järjestämässä.Opettajan työn ohella Raija Arvolalla oli aikaa moniin luottamustehtäviin mm. Luokanopettajaliiton hallitukseen. Eläkkeellä hän oli pitkään Rovanniemen Kalevalaisten naisten puheenjohtaja. Hän kuului edelleen Lapin ikääntyvien Yliopiston suunnittelutoimikuntaan ja osallistui aktiivisesti sen kirjallisuuspiiriin.

Rovaniemen Seudun Sydänyhdistyksen toimintaan Raija Arvola tuli mukaan 1990-luvun lopulla. Melko pian hänet valittiin puheenjohtajaksi, jossa tehtävässä hän oli kuolemaansa asti. Raija Arvola omistautui sydäntyölle pitkälti yli kahden vuosikymmenen ajan johtaen yhdistystä, vetäen sydänkerhoa, järjestäen matkoja ja retkiä. Lisäksi hän toimi useissa eri vaiheissa Lapin Sydänpiirin piirihallituksessa sekä Sydänliiton liittovaltuustossa.

Raija Arvola muistetaan pirteänä ja aktiivisena sydänporukan vetäjänä, joka ei koskaan jäänyt neuvottomaksi haasteidenkaan edessä. Hän etsi aina ratkaisut asiaan kuin asiaan.

Raija Arvolaa lämmöllä muistaen

Rovaniemen Seudun Sydänyhdistys

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot