Hyppää sisältöön

Vertaistukihenkilöille

Ajankohtaista tietoa vertaistuesta, alueellisista tapahtumista sekä vertaistukitoiminnan tuesta.

 

Mitä vertaistukitoiminta merkitsee minulle?

Keski-Pohjanmaan Sydänpiirin vertaistukihenkilöiden ajatuksia:

Vertaistukihenkilönä tulee hyvä tunne, kun näkee ja kokee onnistuvansa!

Hyvän mielen antaa kun toiselle kehuja saa antaa.

Saan olla ihminen ihmiselle sekä ystävä ystävälle.

Antaa elämän arvoja ja elämälle arvoja. Ei tarvitse pimeässä tarpoa. Turva kuulijalle. Ilo antajalle. Yhteistyöllä se onnistuu.

Pienikin lämmin lause voi auttaa, kädenpuristus vielä enemmän. Siitä saa itsekin, mitä etukäteen paljon ei voi aavistaa.

Tunnen olevani hyödyllinen, avuksi toisille, ja saan itsellenikin positiivista mieltä.

 

Soiten eli Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen kardiologian erikoislääkärin palaute Sydänliiton Keski-Pohjanmaan Sydänpiirin vertaistukihenkilöille.:

Tärkeää työtä teette ja tuette meidän ponnisteluja.

Tuki on tärkeä: me teemme täällä jäävuoren huipun, ja potilaan kotona tukeminen, sairauden kanssa elämään oppiminen on tärkeää, vertaistuki, miten elämä jatkuu jne.

Kiitos teille.

 

Lapin Sydänpiirin toiminnanjohtajan Salla-Mari Koistisen palaute Keski-Pohjanmaan Sydänpiirin vertaistukihenkilöille loppuvuonna 2023. Lapin Sydänpiiri on johtanut Sydämeltä sydämelle -vertaistuen kehittämishanketta (STEA 2021-2023/2024) pohjoisella sydänalueella.:

Taikatalven terkkuja Lapista vertaistukihenkilöille ja vapaaehtoisille sinne Keski-Pohjanmaalle. Toivottavasti jouluna kaikilla on aikaa levätä ja nauttia olosta. Mieltä lämmittivät Teidän terveiset tänne.

 

Työnohjausta vertaistukihenkilöille Keski-Pohjanmaalla

Keski-Pohjanmaan Sydänpiirin vertaistukihenkilöillä on mahdollisuus osallistua työnohjaukseen, jota järjestetään pohjoisella sydänalueella valtion AK-rahoituksella alkaen vuodesta 2024.

Pohjoiseen sydänalueeseen kuuluvat Keski-Pohjanmaan Sydänpiiri sekä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ja Kainuun Sydänyhdistys.

 

Keski-Pohjanmaan ja Lapin vertaistukihenkilöiden kuukausittaiset verkkovälitteiset Teams-tapaamiset

Lapin ja Keski-Pohjanmaan vertaistukihenkilöt kokoontuvat omatoimisesti noin kerran kuukaudessa yhteiseen verkkovälitteiseen Teams-palaveriin, jossa käydään läpi yhteiset ajankohtaiset asiat, tulevat koulutukset ja tapahtumat.

Tapaamisessa on mahdollisuus myös keskustella vertaistukitoiminnassa askarruttavista asioista ja saada tukea muista vapaaehtoisista.

Osa tapaamisista teemallisia.

Tulevat päivämäärät:

ke 28.8. klo 11-12

ti 24.9. klo 11-12 (koko pohjoinen sydänalue: Lappi, K-P, P-P, Kainuu)

ti 22.10. klo 11-12

ke 20.11. klo 11-12 (koko pohjoinen sydänalue: Lappi, K-P, P-P, Kainuu)

Liity tästä

 

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: Lapin Sydänpiiri: anna-reetta.kulppi@sydan.fi, p. 050 5511 626

 

 

Oletko saanut vertaistukea?

Anna palautetta vertaistukitoiminnasta – saamme palautteen avulla arvokasta tietoa toiminnastamme ja voimme kehittää palautteen avulla toimintaa alueellamme.

Webropolilla luotu kysely (webropolsurveys.com)

PALAUTELOMAKE

Vertaistukiryhmä
SYDÄNSAIRASTUNEILLE TYÖIKÄISILLE

Sydänliiton kouluttama vertaistukihenkilö Eija Varis Kokkolan Sydänyhdistyksestä luotsaa vertaistukiryhmää SYDÄNSAIRASTUNEILLE TYÖIKÄISILLE. Lisätiedot suoraan Eijalta: variseija2@gmail.com
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot