Hyppää sisältöön

Ylivieskan Seudun Sydänyhdistys, Alavieskan sydänkerho, ZetorWeljet ja Lions Club Alavieska ovat yhteistyössä hankkineet kolme sydäniskuria. Sydäniskurit sijoitetaan Alavieskan kirkkoon, Sievin seurakuntatalolle ja Virin toimintatalolle. Alavieskaan rekisteröidyt sydäniskurit parantavat erityisesti tämän alueen sydänturvallisuutta.

Sydäniskuria eli defibrillaattoria käytetään sydänpysähdystilanteessa ja sillä pyritään palauttamaan sydän lyömään normaaliin tahtiin. Jotta sydänpysähdyksen saaneen henkilön selviäminen olisi todennäköistä, tulisi paineluelvytys ja sydäniskurin käyttö aloittaa viiden minuutin sisällä.

 

Sydänpysähdystilanteessa tulee aina ensimmäisenä soittaa hätänumeroon 112 ja aloittaa keskeytyksetön paineluelvytys. Jos paineluelvyttäjän lisäksi paikalla on muita, joku heistä hakee paikalle sydäniskurin. Lähimmän voi paikantaa defi.fi-palvelusta tai 112 Suomi -sovelluksesta. Koska ensimmäiset minuutit ovat ratkaisevat, maallikkoelvyttäjän rooli on henkilön selviytymisen kannalta kriittinen. Paikalle hälytetty ensihoito ehtii usein paikalle vasta useiden minuuttien kuluttua.

 

Pohjois-Pohjanmaan Sydänpiiri ja Alavieskan sydänkerho järjestivät tilaisuuden, jossa oli mahdollista harjoitella paineluelvytystä ja sydäniskurin käyttöä. Paikalle saapui 32 aiheesta kiinnostunutta.

Haku

Löytynyt 0 tulokset