Sydänkerhon kokouksessa 7.3.2023 oli aiheena terveellinen ravinto.
Painopiste oli lähinnä ruoka-aineiden rasvasisällöissä. Käytetäänkö ruuan laittoon raskaita eläinrasvoja vai kevyempiä kasvisrasvoja? Tarkasteltiin listaa, jossa oli ehdolla kovien rasvojen tilalle valittavaksi pehmeitä rasvoja. Puheenjohtaja oli valmistanut peruna-broilerilaatikkoa pehmeitä rasvoja käyttäen ja kerholaiset saivat maistaa peruna-broilerilaatikkoa. Kerholaiset pyysivät ruokaohjeen laittoa kotisivuille, joten tässä on ohje peruna-broilerilaatikolle.
Tarvittavat ruoka-aineet:
1 kg ruokaperunaa
400 g broilerijauhelihaa
1 iso sipuli
5-7-dl vettä
2 dl kaura- tai soijakermaa
currya, mustapippuria, hiven suolaa
(1 broileriliemikuutio lisä suolaisuutta)
Valmistus
Kuori ja kuutioi perunat
Ruskista sipuli ja broilerijauheliha paistinpannulla
Lisää masuteet ja puolet kermasta
Kaada kastike uunivuoassa olevien perunakuutioiden päälle ja seikoita
Lisää nyt loppu kerma ja mahdollisesti vettä niin, että perunat peittyvät
Paista ruokaa 200 asteisessa uunissa 1½ tuntia ja ruuan vielä hautua lämmön katkaisemisen jälkeen.
Nauti perunalaatikosta vihersalaatin tai porkkanaraasteen kanssa.
Sirpa