Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänkerhon kokous 7.3.2023, ruokaohje

Sydänkerhon kokouksessa 7.3.2023 oli aiheena terveellinen ravinto.

Painopiste oli lähinnä ruoka-aineiden rasvasisällöissä. Käytetäänkö ruuan laittoon raskaita eläinrasvoja vai kevyempiä kasvisrasvoja? Tarkasteltiin listaa, jossa oli ehdolla kovien rasvojen tilalle valittavaksi pehmeitä rasvoja. Puheenjohtaja oli valmistanut peruna-broilerilaatikkoa pehmeitä rasvoja käyttäen ja kerholaiset saivat maistaa peruna-broilerilaatikkoa. Kerholaiset pyysivät ruokaohjeen laittoa kotisivuille, joten tässä on ohje peruna-broilerilaatikolle.

Tarvittavat ruoka-aineet:

1 kg ruokaperunaa

400 g broilerijauhelihaa

1 iso sipuli

5-7-dl vettä

2 dl kaura- tai soijakermaa

currya, mustapippuria, hiven suolaa

(1 broileriliemikuutio lisä suolaisuutta)

 

Valmistus

Kuori ja kuutioi perunat

Ruskista sipuli ja broilerijauheliha paistinpannulla

Lisää masuteet ja puolet kermasta

Kaada kastike uunivuoassa olevien perunakuutioiden päälle ja seikoita

Lisää nyt loppu kerma ja mahdollisesti vettä niin, että perunat peittyvät

Paista ruokaa 200 asteisessa uunissa 1½ tuntia ja ruuan vielä hautua lämmön katkaisemisen jälkeen.

Nauti perunalaatikosta vihersalaatin tai porkkanaraasteen kanssa.

 

Sirpa

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot