Hyppää sisältöön
Etusivu / Puheenjohtajan kesätervehdys

Tervehdys uudelta puheenjohtajalta!

Tulin puheenjohtajaksi vuoden 2022 alusta ja olen nyt ollut tehtävässä melkein puoli vuotta. Olen huomannut, että tehtäväni on monipuolinen ja haastava. Eteen tulee yllättäen aivan uusia asioita ja mahdollisuuksia. Olen saanut kannustavaa tukea edelliseltä puheenjohtajaltamme Marjatta Kuuselalta ja olemme saavuttaneet yhteistyöllä merkittäviä tuloksia.

Olen seurannut sydänasioita vuodesta 1970 lähtien. Silloin kaksi läheistäni saivat sydänongelmia. 70-luvulla ei ollut parannuskeinoina ohitusleikkausta eikä pallolaajennusta.  Hoitoina olivat nitrot ja verenohennuslääkkeet. Laboratorioseurantaa ei ollut. Tauti aiheutti monia komplikaatioita.

Historiaa sen verran, että maailman ensimmäinen sydämensiirto tehtiin 3. joulukuuta 1967 Kapkaupungissa lääkäreinä Christian Bernard ja hänen veljensä Marius Bernard. Suomen ensimmäinen sydämensiirto tehtiin 1985 lääkäri Severi Mattilan johdolla. Vuosien kuluessa lääketiede on kehittynyt nopeasti, sydänsairauksia voidaan hoitaa onnistuneesti ja päivystyksellistä apua on laajalti tarjolla.

Olen itse ollut sydänoperaatiossa vuonna 2006 ja tässä vielä eletään ja hoidetaan sydänasioita monipuolisesti. Olen kiitollinen Meilahden sairaalalle ja henkilökunnalle saamastani hyvästä hoidosta.

Helsingin Sydänyhdistys juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan pandemian takia vuoden myöhässä. Teemme juhlasuunnitelmia ja julkaisemme tilaisuuden ohjelman heti syyskauden alussa.

Toivotan Sydänyhdistyksemme jäsenille ja yhteistyökumppaneille hyvää kesää ja antoisaa lomaa.  Syksyllä tapaamme ja iloitsemme!

Matti Kaskenaho, puheenjohtaja

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot