Hyppää sisältöön
Etusivu / Jäsentiedote 1/2022

Hyvät jäsenet

Hyvää Uutta Vuotta Sinulle
Tänä vuonna Hyvinkään Sydänyhdistys täyttää 50 vuotta. Pääjuhla pidetään uudessa Kipinä-lukiossa la 1.10.2022 klo 14.00-17.00. Juhla on erityisesti jäsenten juhla ja kaikki ovat kutsutut. Toki kutsumme myös yhteistyökumppaneitamme. Ilmoittautumisesta tiedotetaan myöhemmin. Juhlavuoden ohjelmaan kuuluu myös Sydänviikon luento Kipinässä ma 9.5.2022 klo 18.00-20.00 aiheena sydämen vajaatoiminta.

Vuosi alkoi nyt koronavariantti omikronin merkeissä ja vauhdilla. Sairastuneita on liki 10 000 henkilön päivävauhdilla. Aluehallinto ja hallitus ovat tehneet rankkoja rajoitustoimia. Yleiset tilat on suljettu ja jopa perheiden ulkopuolisten henkilöiden tapaaminen on rajoitettu 5 henkilöön tammikuun loppuun saakka. Kirjastot ovat auki ja lapset pääsivät kuitenkin aloittamaan tammikuussa koulunsa lähiopetuksessa. Toki kuntakohtaisia rajoituksia voi tulla tähän. Sairaanhoidon kapasiteetti on koetuksella. Vielä ei kuitenkaan olla otettu käyttöön valmiuslakia. Sekin on kyllä mahdollista.

Olemme kuitenkin valmistelleet kevääksi Sydäntukiaseman ohjelman, Sydänkerhon kokoontumiset, Kulttuuria Sydämelle-kerhon tilaisuuksia ja Sydänviikon ohjelman. Tammikuun tilaisuudet on jo peruttu. Aloitamme helmikuussa, jos koronatilanne sen sallii. Jokaiselle jäsenelle lähetetään Toimintaesite vielä tammikuun aikana. Jos joudumme peruuttamaan helmikuulle suunnitellut tapahtumat, niin ilmoitamme niistä Yhdistyspalstoilla. Toivon todella, että kaikki ottavat kolmannenkin rokotuksen. Rokotukset estävät vakavien tautimuotojen ilmaantumisen. Virusmuunnos leviää uskomatonta vauhtia: jopa 2-3 vuorokauden kuluessa altistumisesta voi tauti puhjeta.

Syyskokouksessa valittiin yhdistyksen hallitus. Sääntöjen mukaan joka vuosi 1/3 hallituksen jäsenistä on erovuorossa. Vuonna 2022 hallitukseen kuuluvat: Lahja Perttula pj, Liisa Sillanmikko varapj, Marjatta Toivonen sihteeri, Eila Raitala rahastonhoitaja, Anitta Ahokas, Niina Elo-Korpisaari, Marja-Terttu Karjanmaa, Anu Koskinen, Tuula Lehtimäki, Terttu Tuominen ja Salme Väliviita-Jokirinne. Hallituksen jäsenet kaikki osallistuvat myös eri tapahtumiin ja heillä on jokaisella oma vastuualueensa. Lisäksi käytännön toimintaan osallistuvat Sydänkerhon toisena vetäjänä ja istumajumppaohjaajana Erna Vuorinen ja vertaistukijana Aune Nuutinen. Samoin meillä on terveyskeskuksessa ja sairaalassa omat yhdyshenkilöt. Digineuvontaa antavat Marja-Terttu Karjanmaa ja Liisa Sillanmikko. Kulttuuria Sydämelle- kerhon asioista vastaavat Marjatta Toivonen ja Liisa Sillanmikko.

Sydänsairaille löytyy tietoa eri paikoista kuten: www.sydan.fi , www.terveyskyla.fi , www.sydan.fi/hyvinkaa, www.sydanliitto.fi, www.sydan.fi/etelasuomi . Koronatestin voi tehdä myös kotitestinä. Jos oireet ovat lieviä, niin sairasta kotona ja noudata karanteeniaikoja. Jos oireet ovat pahoja, niin soita ensin: Keusoten numero 019- 226 05 05 tai katso netistä: www.keusote.fi . Keusoten terveysasemien lääkärin ja hoitajan kiireetön hoito on supistettu helmikuun 13. päivään saakka. Vain kiireelliseen hoitoon pääsee soittamalla ensin 019- 226 05 05. Yleinen hätäpuhelin on 112.

Sydänviikko pidetään 8.- 14.5.2022. Ohjelma on toimintaesitteessä. Lisäksi teemme verenpaineen mittauksia apteekeissa, jos epidemia on silloin laantunut. Metsäkonsertti on to 12.5. Latu-Miilun majalla yhdessä Hyvinkään Ladun kanssa pyöräillen tai kimppakyydein. Teemme myös kesäretken bussilla ti 2.8. Lammille.
Pidetään huolta toisistamme ja meille kaikille hallituksen jäsenille voi aina soittaa. Meidät tavoittaa myös Sydäntukiasemalla ja Sydänkerhossa. Toivomme kaikille voimia ja terveyttä.

Lahja Perttula                                  Marjatta Toivonen
040 527 0039                                   040 749 2982

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot