Hyppää sisältöön
Etusivu / Teatteri-retki Hämeenlinnaan
By: Hämeenlinnan teatteri, Kuva Tapio Aulu
Hyvinkään Sydänyhdistys teki teatteri-retken 20.10.2023 Hämeenlinnan Teatteriin. Kävimme katsomassa Anneli Kannon kirjoittaman Rottien pyhimys esityksen. Esityksen oli ohjannut Milko Lehto. Pääosissa olivat mm. Sonja Silvander-Valo, Mikko Nousiainen, Antti Virmavirta, Lasse Sandberg, Miika Suonperä ja Panu Valo.
Näytelmä kertoi kiehtovasti Hattulan Pyhän Ristin kirkon kuvien synnystä ja toi eteemme keskiaikaiset ihmiset väkevine tunteineen ja sidoksineen. Näytelmä oli tiivistunnelmainen, mukaansa tempaava ja monimerkityksellinen. Tarinassa taide oli tie muutokseen. Tallimestarin opissa ollut orpo Pellina pestataan kirkon maalausprojektiin mukaan. Tämä aiheutti kuohuntaa kylässä, hän on nainen, syrjäläinen ja usean mielestä mieleltään epävakaa. Mutta taide vie mukanaan ja nopeasti hän oppii ja on taitava maalari.
Hattulan kirkko on avoinna taas ensi kesänä, uusin silmin moni haluaa uudelleen tai ensi kertaa nähdä kirkon maalaukset luonnossa, Hattulan kirkon seinillä ja katossa.
Näytelmä oli tiivistunnelmainen ja kiehtova, loistavat näyttelijät juuri oikeissa rooleissa ja kaikki tiiviisti rooleihinsa uppoutuen. Lavastus oli toteutettu hienosti nykytekniikkaa avuksi käyttäen, aivan kuin olisimme oikeasti olleet Hattulan kirkossa. Ja oli niin mukavaa mennä yhdessä sekä saada jakaa koskettava esitys muiden kanssa. Näytelmä on saanut suuren suosion, ensi kevään näytöksiin on enää vain joitakin paikkoja jäljellä.
Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot