Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänyhdistyksen ja Eläkeliiton yhteinen retki 19.-20.7.2022

Juuka-Rantasalmi-Juva-Mikkeli-Punkaharju-Juuka

Matkaohjelma: Lähtö Juuka klo 7.00

19.7. n. klo10.30 Rantasalmi HakoApajan Aihki kylä, jossa Suomen suurin uppopuukylä, hakorakentaja ja taiteilija Esa Heiskasen elämäntyö, keittolounas, omatoiminen tutustuminen erilaisiin hakopuista tehtyihin rakennuksiin. Rakennusten massiivisuudesta kertonee, että niihin on käytetty 40 tukkirekallista elin. 2000 m3 hirttä. Kylä on valittu Seura-lehden ”Suomen helmeksi” ja siihen käyvät tutustumassa turistit aina Japania myöten.

Klo 14.00 jälkeen Juva, Teahouse Wehmais vanhan herraskartanon pihapiirissä toimiva teehuone-bistro on erikoistunut monipuolisiin tee-elämyksiin. Samassa rakennuksessa toimivasta myymälästä löydät laadukkaan teevalikoiman, teetarvikkeita ja herkkutuotteita, myös pieni valikoima ekologisia ja tyylikkäitä sisustustuotteita sekä lahjatavaroita.  Iltapäivä Tea-kattaus sisältää suolaista ja makeaa sekä vapaavalintaisen teen. Saa myös kahvia.

Klo 16.00 Majoittuminen Mikkelin Sokos Hotel Vaakuna, ilta vapaata, mutta myös mahdollisuus kesäteatteri ”Mitä kuuluu Marja-Leena” näytökseen klo 18.00, kävelymatkan päässä hotellilta (erillinen maksu)

20.7 klo 10.00 Tutustuminen Sodan ja Rauhan keskus Muisti ja Päämaja museo, joka kertoo ihmisestä sodassa. Museo perustettu 1974 avaamalla ylipäällikkö Suomen marsalkka G. Mannerheimin työhuone yleisölle. Myöhemmin laajennettu kahteen kerrokseen ja kuuteen näyttelytilaan. Uusiutuvissa näyttelyissä museo keskittyy sodan johtamisen näkökulmaan, ylipäällikön persoonaan ja Mikkeliin päämajakaupunkina. Historia-annin jälkeen lounas Kahvila Rauhassa, tarjolla salaattibuffet, lämmin ruoka, kahvi ja jälkiruoka.

N. klo 15.00 Suomen Metsämuseo Lusto, jossa näyttelyt kertovat monipuolisesti metsästä, metsän merkityksestä suomalaisten elämässä ja ihmisen ja metsän välisestä vuorovaikutuksesta sekä uudenlaisista näkökulmista metsäkulttuurin eri osa-alueilta.

N. klo 16.30 Inkeritalo Saimaan rannan tuntumassa honkien katveessa on kuuluisa vohveleistaan. Terassilta avautuu ihasteltavaksi Pihlajaveden kaunis järvimaisema. Kahvilassa on vuosittain vaihtuva taidenäyttely ja myymälä, josta voi ostaa herkkuja ja viemisiä kotiin.

Matkan hinta 300 €/ 2hengen huone

Matkaohjelman mukaiset kuljetukset, majoitus, 1 aamiainen, 2 lounasta, 1 iltapäivätee, 1 iltapäiväkahvi

Kohteiden sisäänpääsyt opastuksineen

 

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot