Hyppää sisältöön

JUHANNUSVIIKON ULKOILUVINKKI

Ensimmäiset alppiruusut availevat nyt nuppujaan Keltinmäen ja Mäyrämäen välisessä laaksossa. Väriloisto on kauneimmillaan tänä vuonna todennäköisesti juhannusviikolla, mutta koska siellä on useita lajikkeita, väriloistoa riittää useammalle viikolle. Tämä alppiruusupuisto on perustettu jo vuonna 1986 osaksi Helsingin yliopiston kasvinjalostustieteen laitoksen aloittamaa alppiruusujen jalostusohjelmaa. Puiston tunnetuin lajike on vaaleanpunakukkainen Haaga.

Puistoon on istutettu lisää kasveja vuosina 1994 ja 2011 ja sieltä löytyy nykyään mm. harvinaisia vaahtera- ja mäntylajeja. Nyt on kauneimmillaan Lännenhemlokki, hauskannäköinen kuusi, jonka pallomaiset kerkät ovat vaaleanvihreät. Amerikanpihlaja ja Tuohituomi ovat ilman kukkia, mutta kauniin vaaleanvihreitä.  Myös Serbiankuuset ja Sahalininpihta erottuvat hyvin ympäristöstään.

Puisto sijaitsee lähellä Keuruuntien risteystä, Mäyrämäentien molemmin puolin.  Linkin 27 bussipysäkki on puiston vieressä. Omalle autolle löytyy parhaiten paikkoja Keltinmäen Salen viereiseltä ”opettajien parkkipaikalta”, josta on alle kilometrin kävelymatka Kotasenpolkua pitkin Kotalammen, leikkipuiston ja jalkapallokentän vierestä kohti Keuruuntietä. Puiston vieressä Nääpikäntiellä on K-Market, jonka pihassa on myös muutama parkkipaikka ja parille autolle on paikka Mäyrämäentien varrella heti risteyksen jälkeen vasemmalla.

Keltinmäen korkeimmalta kohdalta Sienitien päästä löytyy kylätalo Keltinmäen Keidas, jossa on ma – pe tarjolla lounasta ja kahvia. Kesäkuussa siellä on esillä Kalevi Huttusen lyijykynäpiirroksia. Sieltä löytyy myös puiston lähin sydäniskuri.