Hyppää sisältöön
Etusivu / Sydänviikolla Virroilla tapahtuu 7. – 15.5. – Ruokailoa lapsiperheille ja iloista liikuntaa

Valtakunnallista Sydänviikkoa vietetään taas pitkin Suomea kahden vuoden koronatauon jälkeen Tämän vuoden valtakunnallisena teemana on ”Lapsiperheen ruokailo”. Myös niin fyysiset kuin henkisetkin liikunnan terveysvaikutukset väestön sydänterveydelle on tutkitusti todettu jo vuosien ajan edullisiksi. Virtain Seudun Sydänyhdistys haluaa tuottaa sydänviikolla iloa liikunnasta ja ruokailusta kaikenikäisille ja nyt erityisesti lapsiperheille.

Sydänyhdistys on hankkinut niin yhtenäiskoulun eskareille kuin kyläkoulujen 0-2 luokille hauskat Sydänviikon Iloa ruuasta -puuhakirjat sekä mukavia vinkkejä myös leikkeihin ja ulkoliikuntaan. Lisäksi lapset saavat kotiin viemisiksi ruoka-aiheisia postikortteja, joita voi lähettää vaikka naapureille tai mummolaan. Yhdessä puuhaaminen ja kuulluksi tuleminen ovat meille kaikille tärkeitä. Siksipä sydänviikolla ruokapöydässä kysytään, kuunnellaan, kannustetaan ja kehutaan niin lapsia kuin aikuisia. Toivotaan, että tämä KKKK tarttuu tavaksi.

Eskareiden lisäksi Sydänviikolla tapahtuu kaikenlaista:

– Lauantaina 7.5. klo 10-14 Virtain SPR ja Sydänyhdistys yhdessä järjestävät tilaisuuden tutustua sydäniskurin käyttöön maallikkoelvytyksessä. Lisäksi saat halutessasi opastusta oman pulssin tunnusteluun. Iän myötä on tärkeää tunnistaa haitalliset rytmihäiriöt ajoissa, jotta voimme välttää sydän- ja aivoveritulppia.

– Unelmien liikuntapäivän kävelylle lähdemme yhdessä Virtain Vaeltajien kanssa vanhalta rautatieasemalta tiistaina 10.5. klo 14 iloisella mielellä, omin eväin.

– Sydänviikon huipennuksena sunnuntaina 15.5. klo 14 alkaen järjestetään Sydänviikon ulkoilutapahtuma Rantakunnan Lintutornin ympäristössä, Äijännevantie 491. Tarjolla on liikuntaa, ulkopelejä, mukavaa yhdessäoloa ja ruokailoa tuottavaa välipalaa kodalla! Tämä tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille, mutta erityisesti lapsiperheille. Sään mukainen vaatetus ja kosteutta kestävät kengät auttavat mielenkin pysymään lämpimänä. Mahdollisuus kimppakyytiin Virtain torilta klo 13.30.

Tapahtumien ajankohdat löytyvät myös yhdistyksen kotisivujen Tapahtumakalenterista tai Suomenselän Sanomien muistilistalta.Tapahtumakalenterista löydät tietoa myös kesäkuun kuninkaallisesta virkiskistysmatkasta Sastamalaan. Huom. Sastamalan matkalle ilmoittautumisaika päättyy jo 16.5.

Tehdään yhdessä Hyvää Sydämelle ja iloa toinen toisillemme!

Tietoa
Tukea
Liity jäseneksi
Yhteystiedot